Saját KB bal
Saját KB jobb

A gazdik nagy része inkább kutyájával tölti az időt, mint barátaival

Védenek bennünket, bízhatunk bennük, feltételek nélkül szeretnek – segítenek, ha depresszióban vagy stresszel küzdünk. Mi más jót kívánhatunk még magunkat? Nem véletlen, hogy egy amerikai kutatás szerint a gazdik több mint a fele inkább tölti idejét kutyájával, mint saját barátaival.

Az okos nyakörveket gyártó AKC kétezer kutyatulajdonost kérdezett meg szerte Amerikában kutyájukkal való kapcsolatukról.

– Rekord mennyiség: a gazdik mintegy 80%-a válaszolta, hogy szakító ok, ha a párjuk nem kedveli már meglévő kutyájukat.

– 60%-uk érzi úgy, hogy a kutyák azok, akik segítenek a hétköznapokban a stresszt feldolgozni, és közel 80%-uk szerint az érzelmi és mentális állapotukat nagyban javítja a négylábúak jelenléte.

– 40%-uk azt vallja, hogy kutyájuk segítette át őket gyász időszakon is, 20% pedig még egy szakításkor is rájuk hagyatkozott, ha támogatásra volt szükségük.

– 81%-a a megkérdezetteknek úgy beszél kutyájával, mintha egy barát lenne, 73%-uk pedig azt is bevallotta, hogy elmond olyan dolgokat kedvencének, amiket másoknak nem.

– A szingli állattartók közül kétszer annyian szeretik kutyájukkal megbeszélni a kapcsolataikban felmerülő problémákat.

– A válaszolók több mint a fele érzi úgy, hogy ha hazaér, boldoggá teszi kutyája látványa, és 88%-uk szerint jobb emberek lesznek a kutyájuktól.

– Nem csak a lelki terheket csökkentik, de az aktivitást is nagyban növelik. 62% köszönheti kedvencének, hogy naponta legalább kétszer kimozdul a házból, több mint két harmaduk pedig érzi is az egészségi állapotában elért tett jótékony hatásait.

– A biztonság érzet sem elhanyagolható, sőt: a kutyások 90%-a érzi magát nagyobb biztonságban kedvence mellett.

– Ami az egyik legmeglepőbb talán, és az egyik legpozitívabb eredmény is egyben: a gazdik nagy része, 78%-a gondolja úgy, hogy az életével kapcsolatos döntések meghozatalában fontos szerepe van a kutyájának – ami azt mutatja, hogy a legtöbb megkérdezett felelősen gondolkodik, és számol kedvence életével is, ha döntésre készül.

– Ami viszont kissé meglepő, hogy több mint a fele a válaszolóknak bevallotta, hogy le szokott mondani baráti programokat, összejöveteleket, hogy inkább a kutyájával legyen, és közel 75% kimondotton utál távol lenni tőle.

– A gazdák fele szerint a kutyatartásban a legjobb a feltétel nélküli szeretet, amit kapnak, a második legjobb dolog az állandó társaság, a harmadik a biztonságérzet. Kissé önzően hangzik részünkről, nem?

 

Ezeket is ajánljuk:

A kutyák még félelmeiket is maguk mögött hagyják, ha boldognak látnak minket

Dolgok, amiket kutyád titokban utál

A kutyák sokkal ügyesebben olvasnak minket, mint mi őket

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...