A való életben is létezik Pip, az animációs kisfilm főszereplője

Érzékenyítő rövidfilm készült a vakvezető kutyák mindennapjairól és különösen egy kisállatról, aki elhatározza: segítő kutya lesz. A kisfilm nem titkolt célja, hogy közelebb hozza az embereket a segítő ebekhez, megmutassa, milyen kemény megpróbáltatásokon mennek keresztül ők maguk is ahhoz, hogy egy embernek visszaadhassák a szabadságát.

 

A 4 perces szívet melengető mese egy Pip nevű kiskutyáról szól, aki – hála a kitartásának és eltökéltségének – valódi elit tanulója lesz a vakvezető ebeket képző intézetnek. A film, azon kívül, hogy közelebb hozza az emberek szívéhez a segítő kutyák mindennapjait, azt is megmutatja, hogyha van egy álmunk, akkor soha semmilyen akadály ellenére sem szabad feladni, küzdeni kell érte, mert csak így érhetjük el, hogy teljesüljön.

Pip a Southeastern Guide Dogs nevű, az Egyesült Államokban működő szervezet kutyáinak ad tiszteletet. Azt már kevesebben tudják a kisfilmről, hogy az életben létezik a valódi „Pip” is, aki jelenleg már az intézmény apró tanulója.

A szervezet egyébként a látássérülteket, vakokat és a PTSD-ben szenvedő veteránokat látja el képzett segítő állatokkal – teljesen ingyen, így a film arra is jó, hogy megmutassa: az emberek támogatása is kell ahhoz, hogy a Pip-hez hasonló ebek elérjék az eléjük kitűzött célt, és boldoggá tehessenek egy arra rászoruló embert.

 

Még több hasonló tartalom:

Kutyás kisfilm nyitja az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivált

Kutyás érzékenyítő kisfilmet készített a Speciális Filmszemlén korábban elismert fiú

Csuti egy felhőtlen napja

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: pipfilm
Fotók: youtube, pipfilm

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...