Jönnek az őszi kirándulások – íme néhány tipp a tökéletes kutyabarát szálláshely kiválasztásához

Jönnek az őszi kirándulások – íme néhány tipp a tökéletes kutyabarát szálláshely kiválasztásához

2018 OKT 09  |  Hasznos

Szerencsére egy aktív kutyatartó lelkesedése mit sem csökken az ősz beköszöntével: Magyarországon is fantasztikus helyeket lehet találni, és már sok régióban kutyabarát szállást találni sem ördöngösség. Azonban érdemes pár szempontot észben tartani, hogy ezek a programok is felhőtlenül teljenek.

 

Hogy válasszuk ki a helyet?

A kutyabarát.hu csapata évek óta küzd azért, hogy összefogja a kutyabarát helyeket és szolgáltatásokat az országban – és a határokon túl is. Számos kezdeményezést indítottunk, hogy a gazdik megtalálják a legjobb kirándulóhelyeket és szállás lehetőségeket. Azonban egyetlen tökéletes rendszert sem lehet alkotni, hiszen ahány gazdi, annyiféle igénynek kell megfelelni. Ezt hivatott segíteni a Kutyabarát Szálláskeresőnk, ahol számos szűrő szempontot beállíthatunk, hogy az ideális helyre menjünk kirándulni, pihenni. Kiválaszthatjuk, hogy számunkra mi a fontos: a közeli állatorvosi szolgáltatás, a kutya pléd a szobában vagy a kisállat megőrzés.

Az elvárások

Hiába választjuk ki saját szempontjainkat, a végleges foglalás előtt érdemes a lehetséges szállásadóval egyeztetni a kutyabarát szabályaikat, hiszen lehet, hogy mindenkinél ugyanaz mást jelent. Ha kutyánkkal kerülünk kényelmetlen helyzetbe, nem mindig könnyű szállást váltani, hiszen néha képtelenség egy-egy elváráshoz kutyával együtt igazodni.

- Nézzük meg a kutyabarát szoba kínálatot, és hasonlítsuk össze saját elvárásainkkal. Több helyen elérhetők a kennelek illetve a szoba kennelek, és van, ahol kertkapcsolatos, apartmanhoz hasonló szobát is kaphatunk. kérdezzünk rá a telítettségre, ez is befolyásolhatja választásunkat, hiszen a kutyabarát szobák száma mindig korlátozott, és lehet, hogy nem mindegy, éppen egyszerre hány eb tartózkodik egy szálláshelyen.

- Kérdezzünk rá a súlyhatárra: szomorú, de sajnos még mindig sok helyen létezik mérethatár: egy kutyabarát szállás nem biztos, hogy a nagytestű ebeket is ugyanolyan szívesen látja, mint kistestű társaikat.

- Ellenőrizzük az egyedül hagyás lehetőségét: ha mi tudjuk is, hogy kedvencünk tökéletesen elvan egyedül egy idegen szobában is, nem minden szállás engedélyezi, hogy az állatokat egyedül hagyják a szobákban – egyrészt a rongálás lehetősége, másrészt a takarítás akadályoztatása miatt. Kérdezzük meg, és igazítsuk igényeinkhez a választást!

- Extra költségek: lehet, hogy hozzáállásában kutyabarát egy hely, de attól még extra költségeket felszámolhat kutyánk jelenléte miatt, számoljunk ezekkel.

Milyen szolgáltatások a jellemzőek?

A leggyakoribb kérdések a szobával, a kutya szabadon járásával és a környékkel szoktak kapcsolatosak lenni. Érdemes előre tisztázni, mit várhatunk és mit fogunk kapni.

- Kisállat megőrzés

- Háziállat csak a szobában tartózkodással vihető

- Kutyakozmetikus a közelben

- Állatorvos a közelben

- Kutyapléd – kutyafekhely

- Etetőtál – itatótál

- Kutyaszitter szolgáltatás

- Kullancscsipesz – egészségügyi doboz

- Kertkapcsolatos szobák

- Kutyastrand a közelben

- Csak kistestű kutyát fogadnak

- Chip leolvasó

- Kutyakennel
 

Hogy kezeljük gazdiként kutyánk jelenlétét?

- Csomagoljunk olyan gondosan neki, ahogy magunknak. Készüljünk fel váratlan helyzetekre, ne csak az átlagos felszerelésekkel számoljunk.

- Ellenőrizzük a helyi lehetőségeket az állateledel beszerzésére, ha nem akarunk magunkkal cipelni egy zsák száraztápot. Főleg, ha kedvencünk valamilyen diétát vagy speciális étrendet követ.

- Bejelentkezéskor kérdezzünk rá a szálláshely napi rutinjára, ilyen a takarítás vagy az étterem kutyával való látogatása.

- Az első órákban kerüljük a szorongást okozó programokat, és ne hagyjuk azonnal egyedül kedvencünket idegen helyen.

Érdekel, hogy Magyarországon milyen cipőben jár a kutyabarát szállás és szolgáltató szektor? Kövesd nyomon a most futó, Év Kutyabarát Helye pályázatunkat, amelyet 2014 óta minden évben megrendezünk, az érdeklődés pedig évről évre növekszik! Ez is mutatja, hogy a gazdik igényei és a kínálat kezd közelíteni egymáshoz, és egyre több az olyan hely, amely felismeri a kutyabarátság előnyeit saját hétköznapjaiban és üzletvitelében. Szavazz te is kedvenc kutyabarát helyedre több kategóriában!

 


(kutyabarát.hu)

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Monavet Állaptaika

Monavet Állaptaika

Pivo and Bar

Pivo and Bar

Komédiás Étterem

Komédiás Étterem

Orthovet Állatorvosi Rendelő

Orthovet Állatorvosi Rendelő