Növeli az esélyed a boldogságra és a sikerre, ha kiskedvenced van

Növeli az esélyed a boldogságra és a sikerre, ha kiskedvenced van

2018 AUG 09  |  Hasznos

A legújabb kutatás, amelyet kutya- és macskatulajdonosok valamint háziállattal nem rendelkezők között végeztek, azt mutatta, hogy akik rendelkeznek otthon valamilyen kiskedvenccel, kétszer olyan sikeresnek és boldognak tekintik magukat az életben.

 

Ez már hivatalos: növeli az esélyeidet, hogy boldognak és sikeresnek érezd magad, ha kisállatot tartasz. A szakértők 1,000 55 év alatti kutya- és macskatulajdonost valamint szintén 1,000 hasonló korú, állatot nem tartó felnőttet kérdeztek meg a vizsgálat során.

A fő kérdés az volt: mennyire tartják sikeresnek magukat, és igen: a kisállatosok győztek! Furcsa módon az is kiderült a kutatás során, hogy a háziállattartók évente mintegy 4,000 fonttal (1 millió 440 ezer forint) többet visznek haza. Gyakrabban voltak házasok, gyakrabban volt gyerekük, gyakrabban volt egyetemi diplomájuk és gyakrabban érezték úgy, hogy megtalálták álmaik munkáját.

A háziállatosok csaknem kétszer annyi testmozgást végeznek, így mindezt nézve talán nem meglepő, hogy 10-ből 9 kisállat gazdi úgy érzi, hogy kedvence jó hatással van saját egészségére és jóllétére.

Az egyik legnagyobb brit idősek otthona építőipari cég szóivivője szerint ez azt is bizonyítja, hogy 55 éves kor felett is pozitív hatással van az emberekre a kisállattartás. – Az érdeklődőink között az egyik leggyakoribb kérdés az, hogy az általunk épített ingatlanok háziállatbarátok-e. És mi boldogan válaszoljuk, hogy a jólnevelt kiskedvenceket szeretettel látjuk az otthonokban, hogy a tulajdonosok a nyugdíjas évek alatt is élvezhessék a megszámlálhatatlan előnyét a kisállatoknak. -

A kutatás azt is igazolta, hogy a kutyát vagy macskát tartók között gyakoribb a jótékonykodás, és – furcsa, de gyakrabban eljutnak álmaik nyaralására is. A másik oldalon is vannak azért bevallott előnyök: állítólag a kisállatot nem tartók előbb kifizetik a hiteleiket és előbb tudnak nyugdíjba vonulni.

A kisállatosok fele soha nem érzi magát magányosnak, és alig várják, hogy hazaérjenek. Az már kicsit szomorúbb tény, hogy a gazdik 16%-a úgy érzi: ha nem lenne kiskedvencük, egyáltalán nem beszélnének soha senkivel.

- A kedvtelésből tartott állatok pszichés és érzelmi előnyei jól ismertek a mentális egészségügyben dolgozó szakemberek körében – nyilatkozta Corinne Sweet író, pszichológus. – Egy kisállattal való kapcsolat megemelheti a jó érzést okozó folyamatokat, mint az endorfin vagy az oxitocin termelését, a tulajdonosok ettől nyugodtabbnak, kipihentebbnek és boldogabbnak érezhetik magukat. –

Az is bizonyított tény, hogy a gazdiknak gyakran alacsonyabb a vérnyomásuk, és az, hogy állandóan mellettük van egy feltételek nélkül szerető, hűséges társ, megnyugtatja őket annyira, hogy emeli az általános érzelmi jóllétüket. Valószínűleg az is sokat számít, hogy állandóan maguk mellett tudhatnak egy baráti hallgatóságot, egy barátot, aki képes bármikor ott lenni nekik, amikor nem érzik jól magukat.

 

Cikkajánló:

A gazdik egy kutatásban kamusírásba kezdtek, hogy megnézzék, mennyire együtt érző kutyájuk

Mitől lett a kutya az ember legjobb barátja?

5 fantasztikus dolog, ami akkor történik, ha ideiglenes befogadó vagy

A gazdik szerint ez a 20 jel mutatja legjobban, hogy kutyád a családtagod

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Mastino Napoletano fajtamentők

Mastino Napoletano fajtamentők

Kalicka Bistro

Kalicka Bistro

Hévízi Tourinform Iroda

Hévízi Tourinform Iroda

Hepi Vedör

Hepi Vedör