SZŐRület – 10 dolog, amit kozmetikusok a kutyák szőrében találtak

A kutya a családunk és az otthonunk szerves része. Olykor olyannyira, hogy nem csak a rossz szokások, de a tárgyak is ragadnak rá: szó szerint. Egy brit kvízjátékban az összes kutyakozmetikusnak lehetősége volt, hogy versengjenek „a kutya szőrében a legfurcsább tárgyat találó kozmetikus” címért. Babafej, müzli, lego – csak pár dolog azok közül, amelyeket karrierjük során kiműtöttek az ebek irhájából.

 

A tárgyakat látva és a helyzeteket végig gondolva: a „vajon mi a fene történhetett otthon abban a pillanatban???” kérdés jut azonnal eszünkbe. Pár tárgyat még értünk, de olyan is van a listán, amihez a gazdi magyarázata elengedhetetlenül szükséges lenne.

Nem tudni, kinek jutott eszébe, de biztosan lehetett személyes érintettsége vagy kozmetikusi – vagy gazdis oldalról. Nagy-Britanniában a Pets at Home közösség rendezte meg azt a kvíz show-t, amiben kutyakozmetikusok számolhattak be legbizarrabb élményeikről.

Annyira nagy érdeklődést váltott ki a kezdeményezés, hogy összesen 290 szalonból 1,200 kozmetikus jelentkezett saját tapasztalatokkal. Többezer tárgyból választották ki a TOP10-et. Lássuk!

1. Babafej

2. Reggeli müzli

3. mini Babybel sajt viaszborítása

4. Meztelen csigák

5. Édesség-variációk (nyalókák, gumi macik, kemény cukorkák)

6. Szempillaspirál

7. Kinder meglepetés játék

8. Karkötő díszek, fülbevalók

9. Teljes méretű hajkefe

10. Lego darabok

A Pets at Home által végzett ügyfélkutatás egyébként nemrégiben feltárta, hogy négy kutyatulajdonosból, amelyek kutyafajtái rendszeres szőrápolást igényelnének, legalább egy nem gondolja úgy, hogy a kutyájának külön szőrápolásra lenne szüksége. A kutatás azt bizonyítja, hogy ezek a gazdik úgy érzik, a kozmetikázás inkább valamilyen luxus ellátás, mint az egészséges életmód szerves része.

– Habár mindenki számára vicces a talált tárgyak listája, de az ápolatlan szőr, amelybe mindenféle bele van ragadva, egyáltalán nem olyan vicces. A rossz állapotú szőr gyorsan diszkomfort érzést okozhat a kutyánál, ahogy mozog, és bőr problémákhoz is vezethet – nyilatkozta Stuart Livingston, a cég operatív igazgatója.

Úgy döntöttünk, hogy minden év március hónapját annak szenteljük, hogy kiemeljük a gondozás fontosságát és egészségügyi előnyeit. A március egy vízválasztó időszak, amikor a szőrápolás különösen fontos a kutyák téli bundájának változásai miatt. Remélhetőleg megakadályozhatjuk, hogy a reggeli müzli bújócskát játsszon kedvencünk szőrében! –

 

Még több furcsaság:

Röntgenverseny – Ezeket a tárgyakat nyelték le tavaly a kutyák

6 őrült dolog, amit kutyasétáltatás közben találtak

A kutya, aki műfogsort talált és használatba is vette

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
Fotók forrása megjelenési sorrendben: mirror, petguide, aspca, pinterest, dogster, cuteness

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...