Saját KB bal
Saját KB jobb

Ezen a 7 fürdőhelyen biztosan szívesen látnak kutyáddal

Tudjuk, hogy még mindig igen karcsú a hazai kutyabarát strandok hivatalos listája, de mégis: értékeljük, amink van, és bizony van már lehetőség itthon együtt hűsölni szeretett kiskedvencünkkel. Ha közös nyaralásra, pancsolásra indulunk, ezek közül bátran választhatunk, de semmiképp se felejtkezzünk el az alapvető fontosságú felszerelésről és a megfelelő élősködők elleni védelemről. Mert a nyár úgy a jó, ha felhőtlen, és nem felelőtlen.  

#1 Tiszafüred, Jász-Nagykun-Szolnok megye

Idén május 1-étől szabad a kutyázás a tiszafüredi Holt-Tisza-parton. Azért is nagyszerű a lehetőség, mert eddig teljes fekete folt volt a kutyás vízparti fürdőzés az ország keleti felében. Tiszafüred azonban felismerte a jogos elvárást mind az arra kirándulók, mind az ott élők között, így megnyitotta kapuit a kutyabarát strand. Egy partszakaszt jelöltek ki a szabadstrand és a Morotva Kerékpáros Pihenőpark között, a partéltől számítva mintegy hatvan méter szélességben, hetven méter hosszan, ami májustól szeptemberig áll majd a gazdik rendelkezésére. A higiénia megőrzésére húsz kutyapiszok-gyűjtőt is kihelyeztek. Ráadásul a belépés ingyenes!

Cím: Tiszafüred, szabadstrand mellett

#2 Balatonföldvár, Somogy megye

A Balaton egyik legárnyasabb kutyabarát fürdőhelye már két éve működik. A fürdőhelyhez tartozó közel 2500 négyzetméteres területen bőven van hely játszani, a rengeteg fa pedig árnyékot nyújt a fürdőzésben elfáradt kutyusoknak. A víz viszonylag hamar mélyül, de a fürdőhely melletti nádasnak köszönhetően a part közelében sekély marad, így nem csak úszkálni lehet a Balatonban, hanem labdázni, frizbizni, vagy akár kergetőzni is. Természetesen az illemhely sem hiányozhat.

Cím: Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc utca

#3 Fonyód, Somogy megye

A fonyódi fürdőzési lehetőség nem csak önmagában nagy érték a gazdik számára, de rendszeresen nagy volumenű kutyás rendezvényeknek is otthont ad – a kutyabarát.hu is rendszeresen tart több napos programokat ebben a fantasztikus környezetben. A strand két éve zavartalanul működik a békés egymás mellett élés jegyében kutyások és nem kutyások között. Ha Balaton part, akkor a fonyódi kutyabarát fürdő rész kihagyhatatlan.

Cím: Fonyód, a vízi rendőrség melletti szabadstrand

#4 Tihany, Belső-tó, Veszprém megye

A Balaton északi partjának egyetlen fürdőzési lehetősége – ezért is különleges a tihanyi Belső-tó.  Köszönhetően a tavat üzemeltető horgász egyesületnek, itt a kutyák még legálisan, szabadon fürdőzhetnek az arra kijelölt helyen.

Cím: 8237 Tihany, Belső-tó (Major utca vége)

#5 Velence, Fejér megye

A velencei tó kutyás lehetősége a Drótszamár Kemping, ami közvetlenül a tó partján fekszik, több mint 600 méteres partszakasszal. A kiépített strandon a nyári szezonban vízimentő szolgálat biztosítja a vendégek biztonságos fürdőzését, a négylábú kedvencekkel érkezőknek pedig külön strandfelületet biztosítanak. Ráadásul a kemping maga is kutyabarát.

Cím: 2481 Velence, Kemping u. 2.

#6 Délegyháza, Pest megye

A délegyházi Tavirózsa Kemping már kétszer nyerte el pályázatunkon az „Év kutyabarát helye” megtisztelő címet. Talán ez nem is véletlen, hiszen a Kemping igazi kutyaparadicsom, ahol arra is lehetőség van, hogy a négylábúak együtt fürödhessenek a gazdájukkal. Budapesttől mindössze 30 kilométert autózva csodálatos környezetben tölthetjük hatlábon az időnket, ráadásul rendszeresen rendeznek kutyás programokat, táborokat is a kiskedvencekkel érkezőknek.

Cím: 2337 Délegyháza, Nomád part 4-5.

#7 Duna

Csak óvatosan a folyóban úsztatással, a Dunának mégis vannak olyan szakaszai, ahol nincs külön tiltótábla a kutyákra vonatkozólag, és fantasztikus élményt biztosít kiskedvencnek és gazdinak egyaránt. Ilyen például Dunakeszi, ahova érdemes ellátogatni.


Ne felejtsük! Minden közös élményt képes elrontani egy betegség, amit az élősködők terjesztenek. Ők pedig nem tartják tiszteletben a kutyás fürdőhelyeket sem. Válasszunk megfelelő védelmet, na de milyet? Erről bővebben itt olvashattok!


 

 

Ezeket is ajánljuk:

Kutyával kirándulni maga a szabadság – viszont ezeket sose felejtsd el indulás előtt

Mitől jó egy élősködők ellen védelmet ígérő szer?

 

 

(kutyabarát.hu)
PR

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...