10 munka, amit a kutyák sokkal jobban csinálnak, mint az emberek

10 munka, amit a kutyák sokkal jobban csinálnak, mint az emberek

2018 MÁJ 15  |  Hasznos

Ha a kutyák jelentkeznének bizonyos állásokra, biztosan sokkal előbb alkalmazzák őket, mint bármelyik embert. Ugyanis olyan földöntúli képességekkel rendelkeznek, amelyet egy nyelvvizsga vagy egyetemi végzettség sem tudna kiütni a nyeregből. Itt vannak a négylábú top szakmák.

 

1. Doktor vagy DOGtor?

Legtöbbször, amikor nem érezzük jól magunkat, a kutyáink ott vannak, hogy gyorsan jobban legyünk. Néhány nyalintással és szigorú kanapé nyugalommal buzgólkodnak. A kutyák nem állnak meg ott, ahol az egészségügyi dolgozók már nem tudnak mit tenni. Egyes kutyák valóban képesek arra, hogy érzékeljék a különböző- akár súlyos betegségeket, például a rákot kizárólag a szaglásuk segítségével. Pánik- vagy epilepsziás rohamokat is képesek akár percekkel korábban jelezni, sikeresen csökkentik a poszt traumatikus stressz szindróma tüneteit, és utánozhatatlan fizikai segítséget nyújtanak a fogyatékkal élők számára. Természetesen receptírásban nem a legjobbak, de az asztma és az ekcéma gyógyításában is verhetetlenek.

 

2. Személyi edző

Nincs semmi más, ami jobban ösztönözhet arra, hogy felkeljünk a kanapéról, mint egy kutya, akinek szüksége van a sétára. Kedvenceink segítenek emlékezni arra, hogy rendszeresen dugjuk ki az orrunkat a szabadba. Még ha semmihez sincs kedvünk, ők akkor is kirángatnak.

 

3. Régész

A régészet rengeteg régi kincs megtalálásával jár, amiben kutyáink egyszerűen verhetetlenek. És mivel jár még? Hát persze, hogy csontokkal. Az ásás és a csontok iránti szenvedélyük nagyszerűvé tennék őket ezen a területen is. Sőt, még egyéb értékes kincsekre is bukkanhatunk a segítségükkel, akár műfogsorra, vagy ide kattintva mutatjuk, még milyenekre.

 

4. Terapeuta

Egy terapeutának olyan embernek kell lennie, akiben megbízunk, előítélet nélkül hallgat meg minket és megtartja legmélyebb titkainkat. Kényelmet biztosít a beszélgetés alatt, segít enyhíteni a stresszt és a szorongást. Ki lehet erre a legjobb? Hát persze, hogy ők. Iskolában, a hétköznapi életben, a bíróságon vagy a kórházban – mindenhol találkozhatunk velük. A kutya lényegében olyan, mint a saját személyes terapeutánk, aki mindig velünk együtt él.

 

5. Labdás fiú

A labdás fiú munkája nagyon egyszerű. A tenisz meccsek során a labdaszedők gyűjtenek össze mindent, amire a játékosoknak nincs lehetősége. Ezt az előnyt a mindennapokban is alkalmazhatjuk: ha valamire szükségünk van, csak hozassuk oda kedvencünkkel. De valódi labdaszedőnek is tudjuk őket alkalmazni – mint ezen a meccsen Brazíliában.

 

6. Lakberendező

Nem csak mi alakítjuk át egész otthonunkat kutyabaráttá, de kedvenceink is előszeretettel segítenek be saját ötleteikkel. Mancs nyomok a falon, végigkarmolt ajtófélfák, fogmintás tárgyak. Talán nem a kutyás otthon a leginkább tip-top lak, de az biztos, hogy a legjobb dizájnerünk a szeretet.

 

7. Politikus

Mennyivel jobb lenne a világ, ha olyan politikusaink lennének, mint a kutyák! A politikusnak megbízhatónak, hűségesnek kellene lennie az emberekhez. Egy kutya jelölt támogatná a sportot, a rendszeres testmozgást, a családokat és az ölelést. A kutyák tudják, hogy tehetik boldoggá az embereket. Ha pozícióban lennének az országok vezetésében, a Föld egy sokkal jobb hely lenne. Egy férfi komolyan is vette az ilyen irányú törekvéseit: magyar vizsláját jelöltette Kansas-ben kormányzónak.

 

8. Tereprendező

Nem csak az ásással, de a növények alakításával, a föld trágyázásával is sokat segítenek, hogy ideális környezet vegyen bennünket körül. Lehet, hogy nem tudják megmondani a különbséget a gyom és a virág között, és néha elfelejtik betemetni azokat a lyukakat, amelyeket korábban ástak, de szenvedélyesen és büszkén dolgoznak a kertben.

 

9. Komikus

Tud valaki gyorsabban mosolyt csalni az arcunkra? Néha persze sírásközeli az állapotunk, de kutyával élni legtöbbször mérhetetlenül vicces. Arckifejezések, trollkodások, balesetek – a négylábúak önmagukban hordozzák a jókedvet.

 

10. Absztrakt művészek

Ne csak lakásunk atomjaira szedésében tudnak remekelni, de a falakra is zseniális alkotásokat tudnak felvinni. A művészetet az alkotó szemszögéből kell értékelni, és ki mondta, hogy egy kutyából nem lehet Picasso?

 

Valaki nem érti, miért tartasz kutyát? – ezt a 17 okot sorold fel

10 dolog, amit csak a kutyások tudhatnak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Debreceni Agility Szabadidősport Egyesület

Debreceni Agility Szabadidősport Egyesület

Pivo and Bar

Pivo and Bar

Café Design BTL Ügynökség

Café Design BTL Ügynökség

Kőbányai Happy Dog kutyaiskola

Kőbányai Happy Dog kutyaiskola