Saját KB bal
Saját KB jobb

A kókuszolaj kiemelkedően jótékony hatással van kutyáinkra

Egyre több szakértőtől hallani a kókuszolaj előnyeiről, és nem csak az emberekre vonatkozóan. Kutyánk étrendjének kiegészítőjeként nagyon jót tehetünk egészségével, egyre több állatorvos ajánlja a napi használatát. Mutatjuk, miért.

 

Kétféle kókuszolajról beszélhetünk – a finomított és a finomítatlan, másnéven „szűz” kókuszolajról. Kutyánk étrendjének kiegészítéséhez mindig finomítatlan kókuszolajat válasszunk. A minőségi termék friss, jó minőségű kókuszdióból készül, és megtartja a friss kókuszdióban található tápanyagokat. A finomított kókuszolajat gyakran alacsonyabb minőségű kókuszdióból és kókuszhúsból állítják elő, és néha a finomítási folyamatban vegyszereket, például klórt és hexánt is használnak

Hogyan segít a kókuszolaj a kutyádnak?

Belsőleg, az étrend kiegészítőjeként használva:

– javítja a bőr, a szőr és a csontok állapotát

– segíti az emésztést

– erősíti az immunrendszert

– jótékony hatással van az anyagcsere-működésre

– javítja az agy egészségi állapotát.

Külsőleges használatával a kókuszolaj:

– nagyban javíthat a bőr olyan megbetegedésein, mint az ekcéma, a bolha allergia, a kontakt dermatitis (bőrgyulladás) és a krónikus viszketés

– hasznosnak bizonyult sebek, vágások, harapások, gyulladások és csípések gyógyításában

– hidratálja a száraz bőrt, és a kutya szőrét egészségessé teszi – főként, hogy samponként is használható.

Milyen mennyiségben használjuk?

A javasolt mennyiség 5 kilogrammonként egy teáskanálnyi adag naponta.

Mire jó még?

A legutóbbi vizsgálatok szerint a kókuszolaj és a fahéj megakadályozhatja a cukorbetegség kialakulását, mivel segítenek szabályozni és kiegyensúlyozni az inzulin szintet. Kiváló támogatás az agy egészségesen tartásához különösen az idősödő kutyáknál (az emberi dementia elleni küzdelemben is használják).

Mivel antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, a kókuszolaj csökkenti a „kutyaszerű” és a „kutyus lélegzetet”.

A kókuszolaj vírusellenes összetevői segítenek a kutyáknak a kennel köhögésből való felépülésében, és hatékonyan megakadályozzák – kezelik az élesztőgomba által okozott fertőzéseket. Az emésztés és a tápanyagfelszívódás is javul, bár a széklet lazulhat. Jó a túlsúlyos kutyák számára, akik nem fogyaszthatnak túl sok állati zsírt. Más zsíroktól eltérően az állatok könnyebben emésztik meg és gyorsabban felszívódik a véráramba, így biztosítva az alternatív energiaforrást.

Még ennél is többet tud

Úgy gondolják, hogy a kókuszolaj csökkenti a rák és más hasonló degeneratív betegségek kockázatát. Segít a hormonális egyensúlyban, így előnyös a cukorbetegségben szenvedő és a pajzsmirigy-problémákkal küzdő kutyáknak. A kókuszolaj javítja az emésztést és más tápanyagok felszívódását, enyhíti a gyomorfekélyt, a vastagbélgyulladást és olyan állapotokat, mint a gyulladásos bél szindróma. Sok kutyánál, különösen az idősebbeknél, akik ízületi fájdalomtól szenvednek, a kókuszolaj enyhíti a tüneteket, javítva az ízületek és csontok egészségét.

Egyre több állatorvos, aki hangsúlyozza a jó táplálkozás fontosságát, ajánlja a kókusz olajat, mint lehetőséget a betegeik számára, hiszen, ahogy láttuk, számos egészségügyi előnnyel jár a használatuk.

 

Cikkajánló:

Édes kis semmiség? A csoki veszélyes a kutyák számára

A kutyáknak is szüksége van természetes vitaminokra

Jótékony hozzávaló a kutyaétrend összeállításához: almaecet

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...