Hogyan ítéljék neked a kutyád váláskor

Egy házassági ügyekre szakosodott ügyvéd kidolgozott egy csomagot, amelynek segítségével bizonyíthatjuk a bíróság előtt, hogy miért nálunk lenne jobb helye a blökinek, mint az exünknél. Úgy látszik, egyre nagyobb az igény az ilyen szaktudásra, ami pozitív, hiszen azt mutatja, hogy a kutyáért igenis sokan akarnak harcolni egy esetleges váláskor.

 

 

A bíróságokon megszokott dolog, hogy a válni készülő párok akár évekig is pereskedhetnek a gyermek elhelyezéssel kapcsolatban. Azonban egyre gyakrabban fordul elő, hogy a bírót a kutya elhelyezésével kapcsolatban kérik döntésre.

Külföldön még inkább kezd elterjedni, így az ügyvédek is igyekeznek igazodni az igényekhez. Jacqueline Newman, az egyik New York-i, válásra szakosodott ügyvédi iroda munkatársa külön fejezetet szentelt könyvében a témának.

A törvény személyi vagyontárgyként kezeli az állatokat, de a bíróknak mégis rendszeresen arról kell dönteniük, hogy a házikedvencek boldogsága és jólléte hol lesz nagyobb biztonságban. Íme pár tipp arra, hogyan bizonyítsuk, hogy nálunk van a legjobb helyen kutyánk.

– Ha alapvetően mi vagyunk azok, akik ellátjuk a kutyát a hétköznapokban, akkor ezt bizonyítanunk is kell, így javasolt, hogy tegyünk el minden hivatalos papírt ezzel kapcsolatban. Bizonyítékként szolgálhatnak az állatorvosi kezelőlapok, az ellátásáról szóló számlák vagy a mindennapi rutinra vonatkozó szervezés.

– Írjunk naplót az állatorvosi látogatásokról, ismerjük betegségeit, kezelési időpontjait, hiszen ezzel tudjuk bizonyítani, hogy folyamatosan törődünk jóllétével.

– Bár a bíróságnak nincs semmilyen mércéje arra, hogy ki szereti jobban a kutyát, de ha kedvencünk egészséges, boldog és jól tartott, akkor az alapfeltétel lesz az érveléshez.

– Ne vegyük félvállról: sok bíró komolyan veszi a kérdést, és akár anyagi vonzatai is lehetnek annak, hogy ki kapja a felügyeletet a kutya felett. Heves viták is kialakulhatnak, főleg, ha az egyik félnek fizetnie kell a másik felé, vagy, ha az eb fajtáját vagy egyéb teljesítményét tekintve értékesebb, mint egy „átlagos házikedvenc”.

– Jó tanács a peren kívüli megegyezés: tegyük a szívünkre a kezünk, és valljuk be, melyik fél tud teljesebb életet biztosítani a kutyának – a bíró kívülállóként soha nem fogja tudni megítélni, ki kötődik jobban az állathoz.

– Az anyagi feltételek megléte még nem minden: lehet, hogy nem mi vagyunk azok, akik nagyobb kertet vagy drága tápot tudunk biztosítani, de minden jó gazdi tudja, hogy a ráfordított idő, a megfelelő lelki háttér és a kötődés legalább ennyire fontos.

 

Még több segítség váláskor:

A kanadai legfőbb bíróságra vitte a korábbi pár a perét, mert nem tudtak megállapodni a kutya felügyeletén a szakításkor

Válás – kinél maradjon a kutya?

Alaszkában mostantól a kutyával is foglalkoznia kell a bíróságnak válás esetén

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mercurynews

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...