Több mint 1600 kilométert gyalogol egy brit gazdi évente, de nem túl változatosan

Több mint 1600 kilométert gyalogol egy brit gazdi évente, de nem túl változatosan

2018 MÁR 06  |  Hasznos

A legújabb brit felmérés felemás eredményeket hozott ki, ami a kutyásokat illeti. Azt eddig is tudtuk, hogy a kutyás élet több mozgással jár, most azonban már azt is tudjuk, hogy ez pontosan mennyi, és még milyen előnyökkel jár kutyásnak lenni. De arra is jó a felmérés, hogy a britek kezdjék el színesíteni kutyás sétáikat.

 

 

A britek átlagosan 1000 mérföldet, vagyis 1600 kilométert tesznek meg évente pusztán csak akkor, mikor kutyájukkal sétálnak. Emellett 1,040 beszélgetést folytatnak le a többi gazdival. 2,080-szor dobják el a lasztit nekik, 3,120-szor szólítják nevükön kedvenceiket.

A kutatást a Harringtons márka, Ben Fogle író, tévés személyiség és nyolc kutyás szakértő tervezte meg, hogy segítsék a gazdikat abban, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a közös sétákból. A Harringtons szóvivője szerint a séta a kutyások egyik legjobb lehetősége a felfrissülésre: míg kutyánkat segítjük fitten és egészségesen tartani, addig remek lehetőség a köztünk lévő kapcsolatot erősíteni, távol a munkától és a hétköznapok nyomásától.

- Számomra a séta nem igazán az, ha a kutyámat nem tudom szabadon engedni – nyilatkozta Ben Fogle. – Csak úgy tudják igazán kinyújtóztatni a tagjaikat és kiadni a gőzt. Érdemes ezekre a helyekre ellátogatni, még ha távolabb vannak is. Reméljük, a felmérés hatására a gazdik még inkább motiváltak és kalandvágyók lesznek a mindennapi sétákban. -

- A tanulmány 2,000 kutyást vizsgált, és az derült ki, hogy egy átlagos kutyát heti 10 alkalommal visznek sétálni, minden kirándulás nagyjából 34 perces szokott lenni, ami kiemelkedőnek számít.

- 1,000-szer bogozzák ki a pórázt, és több mint 1,000-szer vitáznak a családtagokkal, hogy ki vigye le a kutyát sétálni.

- A gazdik 24%-a gondolja úgy, hogy egy séta remek alkalom arra, hogy a gyerekkel az otthoni zavaroktól távol beszélgessünk, 64% szerint pedig ez az idő arra, hogy még szorosabb kapcsolatot ápoljunk kedvencünkkel.

- 10 megkérdezett közül azonban csak egy gazdi szokott változtatni az útvonalán, sőt a legtöbb kutyás egész évben nem változtat a megszokott vonalon. A kutyák átlagosan a fele sétát pórázon töltik. Csak a válaszadók negyede gondolja úgy, hogy sosem engedi szabadon kutyáját. 10-ből 4 gazdi a többi kutyától félti kedvencét, míg 31%-uk inkább kutyájuk elszökésétől fél ilyenkor. 17% a szigorú szabályok miatt nem engedi el, 18%-uknak pedig nem viselkedik elég jól kedvence póráz nélkül. 31%-uk egyszerűen veszélyesnek érzi a póráz nélküli sétákat.

- Mindenesetre a megkérdezettek 89%-a élvezi a közös sétákat, de azért az is ott van a háttérben, hogy minden ötödik brit gazdi átlagosan havi 25 fontot költ arra, hogy valaki más sétáltassa háziállatát.

 

Ezek is érdekesek lehetnek:

Így javítja egy kutya a boldogságod, a szociális életed és a munkáddal való elégedettséget

Receptre írnák fel a kutyát az időseknek

Még a munkaválasztásunkat is befolyásolja, hogy kutyánk van

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Naspolya Nassolda

Naspolya Nassolda

BAO BOX Móricz Zsigmond körtér

BAO BOX Móricz Zsigmond körtér

PR Agent Kommunikációs Tanácsadó Kft.

PR Agent Kommunikációs Tanácsadó Kft.

Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Háza

Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Háza