Korda Györgyéknél a kutya a trónörökös

A híres zenész házaspár mindig is nagy kutyabarát volt, a Korda villát mindig is állatok töltötték meg, hol több, hol kevesebb. Gyuri bácsi és Klárika gyermekükként szereti azokat a négylábúakat, akikkel megosztják életüket.

 

Legutolsó szerelmüket, Fánit 2010-ben vitte haza Klárika. Az akkor nyolc hetes havagnese kölyök maga választotta a családot, és azóta minden körülötte forog. Akkor Son, a belga juhász fiú mellé került, akivel végig nagyon jó barátok voltak. A család egy cicával volt teljes, a kutyák őt is tökéletesen elfogadták.

„Annyi törődést és figyelmet fordítunk rá, mintha a gyermekünk lenne.” – mesélte Klárika egy interjúban. – „Fáni egyszerűen imádnivaló! Teljesen átvette az életritmusunkat, akkor eszik-alszik, amikor mi, amikor elfoglaltságunk miatt nem tudunk vele foglalkozni, szép csendben vár ránk. Igazi tünemény, nem tudok betelni vele. Minden gondolatom körülötte forog, lesem a mozdulatait. (…) A fellépéseinkre, utazásainkra is velünk tart.” 

A házaspár mindig is nagy állat rajongó volt. Velencei otthonukban előfordult, hogy 4-5 kutyát is tartottak, bár a helyi rendelet pár éve nekik is okozott egy kis fejfájást, amikor mindössze két kutyára korlátozták az egy lakásban tartható ebek számát.

„Azért, mert hozták ezt a rendeletet, de egy kutyának szüksége van arra, hogy magunkhoz vegyük, végleg vagy átmenetileg, akkor elnézést kérek, de akkor én nem tudom a rendeletet figyelni.” – jelentette ki kerek perec Klárika.

„Egy kutyának nem kell luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszéli talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad…” – olvasható Korda Gyuri bácsiék közösségi oldalán.

Azért Fáninak nincs mitől tartania, a velencei Korda villában valóban aranyélete van. Bár közel a vízpart, de Fáni törvénytosztelő kutya – semmi pénzért be nem menne a hűs habokba. Egyébként sem mehetne, mert még a házaspár magán stégjéről is tilos a kutyák fürdetése.

Az állattartást korlátozó rendeletekhez Gyuri bácsi csak ennyit tett hozzá: – „Nem ugathat, nem lehet több kettőnél, nem mehet a vízbe – ez a törvény egy ici-picit életellenes.”

 

További ismert emberek, akik állat szeretetüket sem titkolják:

Keresztes Ildikó mindig is az állatok szerelmese volt

Bereczki Zoltán két napig keményen ellenállt – majd feladta és bekutyásodott

Szacsvay László – a kutya egyszóval jó

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: tv2, borsonline, kordáék fb
címfotó: Noé Állatotthon
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...