Egy angliai magyarra is szavazhattok, hogy kijusson az extrém kutyás kalandtúrára

Egy angliai magyarra is szavazhattok, hogy kijusson az extrém kutyás kalandtúrára

2017 NOV 22  |  Hasznos

Ferenc, a husky-k és a hó szerelmese 8 éve Angliában él, onnan jelentkezett, hogy részt vehessen a Fjällräven Polar expedíción. Az 5 napos kalandtúra során egy 300 kilométeres úton vesznek részt a nyertesek, akik bár igen csak elszántak, mégis teljesen amatőrök. 

300 kilométer jeges pusztaság. Több mint 100 magasan képzett szánhúzó kutya. És egy csoport hétköznapi ember: ez a Fjällräven Polar expedíció. 5 napos csodálatos kalandtúra, ahova országonként egy ember juthat ki. 

Gyergyószegi Ferenc közel 8 éve éli a londoni magyarok életét. Akkor mindössze két hónapra ment külföldre nyelvet tanulni, de gondolta, marad még egy kicsit, így dolgozni kezdett. Bringás szendvicsárusként indult, ma azonban azt dolgozza, amit igazán szeret: személyi edzőként keresi a kenyerét.

Ferenc mindig is kacérkodott az extrém sportokkal, de főleg a havas, hideg természeti területek érdekelték. Sajnos egyelőre még nem volt alkalma ilyen helyre eljutni, ilyen kalandokat átélni. Az elmúlt években már találkozott ezzel a pályázattal, és úgy érzi, most talán eljött az idő.

„Ha sikerülne kijutnom erre a túrára, akkor először is teljesülne egy régi-régi álmom, másodsorban pedig londoni magyarként indulhatnék Anglia színeiben (azért nem Magyarország, mert a lakhely szerinti országban lehet beadni a nevezést) Mi vár rám? Hideg, hó, csodálatos kutyák, érdekes emberek, egy kihívásokkal teli, több mint 300km-es utazás egy kutyaszánon, túlélés a fagyban, újabb korlátok legyőzése és egy újabb életre szóló élmény!” – meséli Ferenc.

Az első expediciót 1997-ben indították el és azóta minden évben megrendezik. A túra észak Norvégia és Svédország tájain vezet keresztül, és azt hivatott bizonyítani, hogy kitartással és összpontosítással mindenki képes teljesíteni ezt az extrém kalandot.

Segíthetsz Ferenc álmai megvalósításában is! Szavazz Rá az alábbi oldalon.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Magyar Argentin Dog Fajtamentő Egyesület

Magyar Argentin Dog Fajtamentő Egyesület

Köz`Pont

Köz`Pont

Állatorvosi Rendelő a Sánta Kutyához

Állatorvosi Rendelő a Sánta Kutyához

Larus Étterem

Larus Étterem