Saját KB bal
Saját KB jobb

10 dolog, amiben a kutyák jobbak, mint a család bármely más tagja

A kutya családtag, talán az egyik legjobb, aki valaha született. Számtalan módja van, hogy kétlábú rokonaid, kiborítsanak, őrületbe kergessenek. Ez a négylábúak esetében messze nincs így, sőt. Talán néha a kanapéra kaksiznak vagy szétrágják a legjobb cipőnket. De még ezekkel együtt is messze szégyenben hagyják az emberi családunkat.  

1. Nincsenek kínos beszélgetések

Soha nem kell nekik beszélni a virágokról és a méhecskékről, nem kell meghallgatni az eltérő politikai nézeteit, nem kell meggyőzni egy vérmes vitában (bár, ami a korán kelést vagy a jégviharban való sétát illeti, talán néha mégis), és boldogan meghallgat bármikor, bármi is a mondanivalód.

2. Kiváló túra társak

Nincs vérre menő veszekedés a hátsó ülésen, nyafogás, vagy fenyegetőzés, hogy visszafordulunk az autóval. Már az boldoggá teszi őket, ha kidughatják az ablakon az orrukat, és van pár fa, amit lepisilhetnek. Természetesen a szabályos közlekedésről esetükben se felejtkezzünk el!

3. Nem bírálnak

Szoktál néha furcsán viselkedni? Vagy szoktál értelmetlenül rosszkedvű lenni? A kutyádat ez mind nem érdekli. Nem fog kérdéseket feltenni, hogy miért nem vállaltál még gyereket, vagy hogy miért az a munkád, ami. Az egyetlen dolog, ami érdekli, hogy legyél vele, még akkor is, ha kissé harapós kedvedben vagy. Kívánhatunk ennél jobbat?

4. Nem vitatkoznak

Talán kisebb ellenállásba ütközünk, mikor lefekvés idő van, és ő még a kedvenc sípolós gumi kacsáját akarja rágni, de alapvetően igaz, hogy kutyánkkal nem kell belekezdenünk végeláthatatlan boksz meccsekbe. Sőt: minden emberekkel folytatott vitában a mi pártunkon állnak – még akkor is, ha nincs igazunk.

5. Könnyű a kedvére tenni

Kész horror az emberi világ ajándékozási kényszere, a drága tárgyak birtoklása. Ahogy a család minden tagjának ínyére való ételt főzni. A kutyád ezzel szemben nem várja el az ajándékokat vagy a gurmé falatokat, egyszerűen elég neki az, ha belépsz az ajtón – önmagadban, minden faxni nélkül.

6. Sokkal izgatottabbak, ha láthatnak

Mikor örültek utoljára a rokonaid annyira neked, hogy a nyakadba ugrottak, és össze-vissza csókoltak? Kutyádnak ez mindennapos érzés, az viszont, amikor újra látnak, minden nap egy új fénysugár az életükben.

7. Nem gondolsz furcsákat, ha megnyalja az arcod

Ha Jóska bátyád csinálná ugyanezt, már kissé ferdén néznél. Bár olykor le kell vakarnod az arcodról a viszkető, csípő rászáradt nyál réteget, de mégis tudod: kutyáidnak ez is az egyik kifejező eszköze, hogy mennyire fontos vagy nekik. És hogy miért nyalnak meg? Innen megtudod!

8. Nem fognak soha csalódást okozni

A tesód talán egy barommal randizik. A szüleid sokszor cikin viselkednek. De a kutyád szándékosan soha nem fog kínos helyeztbe hozni (maximum azzal, ha olykor rossz helyen jön rá a hasmenés).

9. Nem lehet rá sokáig haragudni

Egész életen át tartó haragot is lehet olykor táplálni egy-egy rokonnal szemben, de ha beleveszel kutyád ártatlan(nak tűnő) tekintetébe, képtelenség sokáig távolságot tartani tőlük.

10. Annyira szeretnek, mint az összes családtagod együttvéve

Bizonyított tény, hogy feltétel nélküli, önzetlen szeretetben az összes családtagot egybe gyúrhatnánk, akkor is lepipálnak mindenkit. Bár szerencsés esetben a családod tagjai is melletted állnak jóban – rosszban, a kutyád azonban emellett az összes fenti pontot összegyúrva érez irántad, és ez semmihez sem fogható érzés.

 

 

(kutyabarát..hu)

Forrás: dogtime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...