10 dolog, amit csak a kutyások tudhatnak

Az, hogy egy kutyával osztjuk meg az életünket, sok mindent megváltoztat a világnézetünkön. Azon kívül, hogy a legjobb barátunk, a legjobb tanárunk is lehet. Aki nem él együtt kutyával, az egyszerűen nem érti, ezeket csak a gazdik tudják.  

1. Nincs ahhoz fogható, mikor hazaérsz

Mindenki érti, hogy hazaérni jó dolog, hiszen az otthonunk a személyes terünk. De kutya nélkül egy házba vagy lakásba sétálsz be, míg kutya mellett a szeretet templomába. A farkcsóválás, a szeretet, az izgalom, ami belőlük árad jöttünkre, semmihez sem hasonlítható. (És hogy miért olyan boldogok, mikor hazaérünk? Innen kiderül!)

2. A tárgyak nem olyan fontosak

Mindenki örül, ha szép bútorok, tárgyak veszik körül, de ezek jobb, ha megmaradnak tárgyaknak. Akkor fogjuk igazán így érezni, mikor megrágja, összekarmolja, lepisili – a kutyák sok kárt képesek csinálni a lakásban, de a velük gyűjtött élmények bármely tárgynál értékesebbek. (Tegyél a lakás rombolás ellen: kattints ide segítségért!)

3. Nem létezik olyan, hogy túl nagy rumli

A kutyatulajdonosok a takarítás nagymesterei. Nincs az a kupi, rendetlenség, szőrmennyiség, káosz, amit egy gazdi ne tudna könnyű szerrel eltűntetni. De minden foltról a szőnyegen vagy a parkettán biztos, hogy eszünkbe jut egy emlék. (Tipp: Így takaríts kutyás lakást!)

4. A néma hallgatóság a legjobb terapeuta

Egy gazdi sosincs egyedül. Mindig van egy jó társaság a közelében, aki meghallgatja őt, nem ítélkezik, nem szól egy szót sem, és még a titkait is megőrzi. Ráadásul kutyáink kitűnően veszik át hangulatunkat, és mindig azt nyújtják, amire szükségünk van. Ha kell, egy hosszú, közös összebújást a kanapén. (Ennél sokkal komolyabb szerepük is lehet: sok esetben segíthetnek megelőzni az öngyilkosságokat).

5. Jó izgatottnak lenni a testmozgás miatt

Ha egyedül kell nekiindulnunk a kocogásnak, feleannyira sem szórakoztató, mint labdát, frizbit hajigálni, futni, kergetőzni, bringázni – együtt. A kutyások nem véletlenül élnek egészségesebb életet – mivel van kivel mozogni, aki biztosan legalább annyira izgatott, ha sportról van szó. (Miért sportoljunk együtt – tippek)

6. Az optimizmus másokat is feldob

A gazdik rengeteget tanulhatnak a háláról, a nyitottságról, a szeretetről, az önzetlenségről, mert kutyájuk minden nap ezt tanítja nekik. (Ja, és a kutyások vonzóbbak!)

7. A szeretet gyógyít

A szeretet ereje nem egy elcsépelt dalszöveg. A kutya csökkenti a stresszt, gyorsítja a fizikai gyógyulást, csökkenti a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, és még sorolhatnánk a számtalan egészségügyi előnyeit. (Olvasd el: így javítja szociális életed, és az elégedettségedet!)

8. Tisztának maradni – vesztett csata

A gazdiknak felesleges azon aggodalmaskodni, hogy hogy marad tiszta kedvencük – mert a világ legjobb dolga a friss fürdő után belehemperegni a sárba, porba, koszba. Bár a kosz ellen természetesen mindig is küzdeni kell, de ha elengedjük a sterilizálás utáni vágyunkat, környezetünk is sokkal egészségesebb lesz. (Ajánljuk: Így csökkenti az asztma előfordulását a családban a kutya)

9. Nincs miért egész nap bent maradnod a lakásba zárva

Hogy melyik a legjobb immunerősítő vitaminkészítmény a világon? Egy kutya és a friss levegő. Hatalmasjót cselekszünk magunkkal, ha rendszeresen a szabadban töltjük az időnket, amit kutyánk meg is követel szerencsére. Szervezetünk erősödik, főleg, hogy néha nincs választásunk, még ha rossz idő van, akkor is menni kell. Többek között ez az egyik oka, hogy a kutya fiatalon tart.

10. A kutyák a legjobb emberek

 Őszintén: soha nem fogunk olyan őszinte, egyenes, szeretetreméltó, önzetlen és hűséges emberrel találkozni, mint a kutyánk. Nem ítélkeznek, nem feltételekkel szeretnek. ők a legjobb „emberek”, és ezzel tesznek minket, gazdikat is egy kicsit jobb emberré minden nap.

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...