Ismerjétek meg Mankát, a kutyabarát helyek teszt kutyáját és a csapatot, aki mögötte áll

Ismerjétek meg Mankát, a kutyabarát helyek teszt kutyáját és a csapatot, aki mögötte áll

2017 SZEPT 25  |  Hasznos

A Mankaland egyedülálló kezdeményezés Magyarországon. Manka egy szelíd, kíváncsi, vicces, érzékeny és erős akaratú border collie, aki a sport mellett szabadidejében leteszteli a kutyabarát szolgáltatásokat, hogy saját kedvencünk is tényleg azt kapja majd, amit egy hely ígért neki. A gazdikkal és az alkotókkal beszélgettünk. 

Sebestyén Dia, Manka partnere a kalandban pajtiként tekintenek egymásra. Marton Zoltán operatőr-rendezővel és Marton Enikő marketing szakember, hangmérnökkel az első perctől kezdve együtt dolgoznak a szuper projekten, így négyen alkotnak egy csapatot.

Hogy jött az ötlet, hogy kutyabarát helyeket kezdjetek tesztelni?

Korábban szállodai marketingesként 4 évig feleltem azért, hogy az évi egy mystery guest (szállodai ellenőr álnéven) látogatás alkalmával a franchise hotel megfeleljen a szolgáltatásokat ellenőrző lista minden pontjának. Sokáig az volt a terv, hogy én magam próbálom ki, milyen a másik oldalon, kívülállóként rálátni egy-egy szálloda működésére, aztán hamar rájöttem, hogy sokkal egyedibb és izgalmasabb, ha utazásaink során Manka teszteli a hotelek kutyabarát szolgáltatásait.

Hogyan tudjuk elképzelni a tesztet? Hogy választotok helyet, mi történik ott?

A kutyabarát.hu remek hoteleket ajánl tematikus formában. A kapcsolatfelvétel után Mankával kettesben ellátogatunk a hotelbe és felmérjük a terepet. Beszélünk a vezetővel, vagy marketing menedzserrel, fotókat készítünk és mindenhol megkeressük azt a helyi különlegességet, amire a bemutatkozó szöveget felfűzhetjük. Ezután érkezünk a teljes csapattal, Encivel és Zolival együtt és megkezdődik az izgalmas forgatás. Manka közben jön-megy, intézkedik, igazi profi. A forgatások alkalmával mindig eltöltünk egy éjszakát az adott szálláshelyen, így tényleg teljeskörű képet kapunk a szolgáltatásokról. Fontos, hogy a gazdik minél több benyomást kapjanak a filmjeink segítségével, hiszen ők döntenek.

A tesztelés során Manka a legtöbb figyelmet a recepciónak, a kutyabarát szobának, az étteremnek és a környéknek szenteli. A filmek műfaja „infotainment” – Manka főszereplésével szórakoztató és egyben informatív rövidfilmeket forgatunk, amik sokkal többet adnak, mint néhány fotó, hiszen átadják a hely hangulatát.

Van-e emlékezetes történetetek az ilyen kalandokról?

Több vicces és emlékezetes emlékünk van már: az egyik egy olyan jelenet, ami soha nem került be a filmbe: biciklizni próbáltunk a naplementében, azt gondoltuk, hogy ez remek zárófelvétel lesz, viszont Manka terelőkutya, így folyton terelni próbált a biciklimmel együtt. A folytonos, ’Manka, hagyd abba!’ felkiáltások miatt nem sikerült túl meghittre ez a felvétel.

Zoli néha derítőlap segítségével dolgozik a fényekkel. Ez az eszköz viszont pont úgy néz ki, mint egy gigantikus frizbi, így akárhányszor előkerül, Manka ugróhelyzetbe vágja magát és várja a dobást. Néha ugrással és odakapással ad hangsúlyt eme vágyának.

Mik a tapasztalatok kutyabarát fronton?

Azt látjuk, hogy van igény a Mankalandra, hiszen sokan utaznak kutyával és szívesen mennek kipróbált helyre. A legtöbb kutyásnak legalább olyan fontos a kutyája biztonsága és kényelme, mint a sajátja.

 

Mi a véleményetek a mai magyar kutyatartás állapotáról, kulturáltságáról, felelősségvállalásáról?

Van még hova fejlődnünk, naponta szembesülünk borzalmas esetekkel, de azt se felejtsük el, hogy nagyon sok kutyusnak van remek és teljes élete. A kulturáltság kérdésköre a szálláshelyeken is felmerül, hiszen alapvető elvárás, hogy a kutyás figyeljen azokra a vendégekre is, akiket esetleg zavar a kutyus. Nem mindenki érzi magát komfortosan a kutyákkal és tiszteletben kell tartanunk őket.

Meggyőződésünk, hogy gyermekkorban lehet a leghatékonyabban megtanítani az állatok szeretetét és tiszteletét. Nemrég egy budapesti általános iskolától kaptunk egy kedves meghívást, hogy Mankával együtt tartsunk interaktív foglalkozást a felelős kutyatartásról. Azt hiszem, a legfőbb üzenetünk a gyerekeknek az lesz, hogy a kutyusok csak társként, családtagként élhetnek méltó életet. Figyeljünk az egészségükre, fizikailag és szellemileg egyaránt és szeressük őket nagyon. Tudniuk kell, hogy mindig bízhatnak bennünk, hiszen az ő életük kizárólag a mi felelős döntéseinktől függ. Nekik csak mi vagyunk, nem hagyhatjuk őket cserben.

 

Ezeket is ajánljuk:

A Forbes nem tudta, milyen egy kutyabarát iroda, úgyhogy kölcsönkért egy teszt kutyát

Újra elstartolt az Év Kutyabarát Helye Pályázat

Szállásteszt – kutyabarát étlap és csobbanás

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Játék és Makett Centrum Áruház

Játék és Makett Centrum Áruház

Cerberos kutyaiskola Nagykanizsa

Cerberos kutyaiskola Nagykanizsa

Magic Box Szépségszalon

Magic Box Szépségszalon

Doblo Bor & Bár

Doblo Bor & Bár