Egyedülálló hálózat Európában kedvenced egészségéért

Egyedülálló hálózat Európában kedvenced egészségéért

2017 SZEPT 04  |  Hasznos

Hosszú hónapok munkájának eredményeképpen egyedülálló kezdeményezés indult hódító útjára hazánkban - és Európában is. Bio Kutyakozmetika Hálózatot indított egy magyar vállalkozás. Ismerjétek meg őket, és persze próbáljátok is ki a hálózathoz csatlakozott kutyakozmetikákat!

 

Küldetésünk, avagy miért indítottuk útjára a Bio Kutyakozmetika Hálózatot

Önzetlen odaadásukért és hűségükért a négylábú családtagjaink számára olyan szalonokat szerettünk volna létrehozni, ahol a kutyusokat a legtisztább natúr- és bio termékekkel fürdetik és ápolják. Mivel a legtöbb hagyományos szerben található összetevők bőrproblémát okozhatnak,  felerősíthetik az allergiát és károsíthatják kedvencünk egészségét, így elengedhetetlennek tartjuk, hogy a rendszeresen kozmetikába járók ne legyenek kitéve ilyen hatásoknak. Tovább gondolva ötletünket elhatároztuk, hogy nem csak a kozmetikákban általában használt vegyszeres termékek mellőzésére fogunk nagy hangsúlyt fektetni, hanem a hálózatunkhoz csatlakozott kozmetikusok biztonsági és elsősegély oktatására is, hogy tudd, kedvenced a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb kezekben van. 

Értük vagyunk, avagy miért a Bio Kutyakozmetika Hálózathoz csatlakozott kozmetikákba járj kedvenceddel

1. Kizárólag vegyszermentes, natúr- és bio termékeket használnak kozmetikáink (tisztítószerek esetében is), segítve ezzel sok kutyus napokig tartó vakarózásán, megelőzve különböző bőrproblémák és más, akár szervi problémák kialakulását.

2. Kozmetikusaink tanácsokkal segítik a gazdikat, a kutyusok vegyszermentes, mindennapos ápolására való áttérésében.

3. Elsősegély és biztonsági képzésben részesülnek a csatlakozott kozmetikusok, hogy nagy odafigyeléssel legyenek kedvenced iránt és esetleges probléma megelőzésében is helyt tudjanak állni.

4. Nagy hangsúlyt fektetünk az állatvédelemre, így chip leolvasó rendszert vezettünk be a kozmetikákba, hogy segíthessünk elveszett kutyusok hazajutásában.

5. Társadalmi szerepvállalásunk keretén belül folyamatosan segítjük menhelyi kutyák ápolását.

A Bio Kutyakozmetikákban dolgozó kozmetikusok oktatásán felül, a szalonok folyamatos minőségellenőrzés alatt állnak, hogy kedvenced valóban a legjobbat a legjobb minőségben és legbiztonságosabb módon kapja.

Minőségellenőrzési kritériumok, avagy mit garantálunk neked és kedvencednek, ha a Hálózatunkhoz csatlakozott Bio Kutyakozmetikát látogatjátok

- samponok, ápolószerek, kézmosók, tisztító és fertőtlenítő szerek nem tartalmazhatnak az egészségre káros összetevőket, mint pl. SLS, paraben, mesterséges színezék-, illatanyag, tartósítószer

- kizárólag általunk (és más nemzetközi minősítő szervezetek által) ellenőrzött és bevizsgált termékek használhatók a bio kutyakozmetikákban

- kozmetikusok számára szükséges a kutyaelsősegély tanfolyam megléte, hogy kedvenced biztonságban legyen a szalonokban is, a gazdik pedig nyugodt szívvel hagyhassák ott kedvenceiket

- továbbképzéseken való rendszeres részvétel, folyamatosan fejlesztve ezzel a kozmetikus tudását

- a kedvencekkel való méltányos, szeretetteljes bánásmód, hisz értük vagyunk, ők pedig miértünk

- a kozmetika biztonságos kialakítása az esetleges sérülések és balesetek elkerülése végett

- a hulladékok szelektív gyűjtése, továbbá keressük a megoldást a kutyaszőr újrahasznosítására

- a hálózat által meghatározott etikus szolgáltatási díjak publikálása és azok betartása

Figyelem! Kizárólag a www.biokutyakozmetikak.hu oldalon feltűntetett szalonok tartoznak hálózatunkhoz, azaz ők felelnek meg az általunk ellenőrzött kritériumoknak!

Bízunk benne, hogy minél több kutyakozmetika csatlakozásával a Te közeledben is lesz egy Bio Kutyakozmetika, hogy kedvencednek vegyszermentes wellnessben legyen része!

Köszönjük hogy felelős gazdiként szem előtt tartod kutyusod és Földünk egészségét!

Üdvözlettel:

A Bio Kutyakozmetika Hálózat vezetősége,
Bozsonyik Veronika és Somogyi Róbert

 

(x)

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Cabrio Bar

Cabrio Bar

Szent István Parki kutyafuttató

Szent István Parki kutyafuttató

Dr. Juhász Tamás Kisállatkórház

Dr. Juhász Tamás Kisállatkórház

Kobuci Kert

Kobuci Kert