10 teljesen egyszerű jel, ami mutatja: kutyád több mint egy háziállat

A kutyatartásnak is vannak változatai. Van, akinél a riasztó szerepét tölti be, és van, akinél ez sokkal több. Kutatások bizonyítják: nem véletlen, hogy kutyánk egyben családunk megbecsült tagja is. Íme a biztos jelei annak, hogy ez nálad is így van.

1. Helyet kap az ágyadban

Nem minden gazda engedi be kutyáját az ágyába, de aki megteszi, az mindenképp szorosabb kapcsolatot mutat. A napból még több órát töltenek egymás közelében, részei egymás napi rutinjának. Könnyebben észrevesszük, ha kedvencünkkel valami nincs rendben, és ez fordítva is igaz. (Bővebben: Egy ágyban a kutyámmal)

 

2. Konkrét helye van a kanapén

Megosztani a kanapét szintén szoros kötelékre utal. Állandó érintkezésben lehetünk kutyánkkal, érezhetjük egymás rezgéseit. A közös sétákon, kirándulásokon és játékokon felül kutyánk bizony a közös édes semmittevést is sokra értékeli.

 

3. Soha nem felejted el a születésnapját

Néhány embernek talán meglepő, ha ajándékot veszünk egy kutyának. Nem értékeli önmagában a születésnap fogalmát, azt azonban annál jobban, hogy aznap valamiért kiemelt figyelmet fordítunk rá. Mindig értékeli, ha kifejezzük szeretetünket, nekünk pedig ha fontos ő, mint családtag, akkor fontos, hogy kifejezzük ezt felé. Ha neki nem is számít, de nekünk igen, hogy az az ő saját napja az évben. Ráadásul, ha játékot kap, egy közös játék lehetősége csak bővíti az élményeket.

 

4. Fel tudod készíteni bármilyen időjárásra

Ugyanúgy mint egy gyereket, kutyánkat is képesek vagyunk az időjárásnak megfelelő kiegészítőkkel ellátni – érdekel bennünket, hogy a nyári forróságban ne égjen meg a mancsa vagy a hidegben ne fagyjon meg. (Még több: időjárás jelentő applikáció állatbarátoknak)

 

5. Fix helye van az időbeosztásodban

Legyen az nyaralás, karácsony vagy csak a napi beosztás: kutyádat mindig észben tartod, és nem csak azért, mert vannak természetes szükségletei vannak. Mivel életed része, így napjaid, ünnepeid és pihenő időd része is. (Ismerd meg Alfie-t, a világhírű magyar kutyaturistát)

 

6. Pontosan tudtad, mit vállalsz, mikor hazahoztad

Ha minden tettére, napjára és gondolatára nem is tudsz előre felkészülni, de azzal a felelősséggel, amivel egy boldog és egészséges kutya jár, előre tisztában voltál, és teljes szívedből vállaltad.

 

7. Majdnem minden családi fotón és üdvözlőlapon szerepel

Szeretjük jelezni, hogy kutyánk a családunk része, fontos nekünk, nem csak egy mellékes „darabja” a lakásnak. Ezért kerül rá neve az üdvözlő lapokra (olykor egy mancs rajzzal együtt) és ezért hívjuk oda, hogy többi családtagunkkal együtt ő is szerepeljen a fotókon. (Amikor a családi fotózás elvadul: kutyák, akik széttrollkodták a családi fotókat)

 

8. Szeretsz neki főzni és szereti a főztödet

Még a kutyáknak is vannak kedvenc ízei, még ha annyira nem is változatos az ízlése, mint az embereké. A gazdik szívesen készítenek kimondottan a kutyájuknak ételeket, sőt, azt is tudják, mely ételeket tilos adni nekik, mert ártalmasak.

 

9. Sosem felejtkezel el az állatorvosi kontrollról

Mivel szereted, egészségi állapotát ugyanúgy felügyeled, mintha gyerek volna. A gondoskodás egyik jele, ha nem felejted el: az ő egészségére is vigyáznod kell. (11 dolog, amivel biztosan megrövidíted kutyád életét)

 

10. Kutyád öleb. Akármekkora is

Kutyánk ölelése, simogatása a legjobb módja annak, hogy kifejezzük felé érzéseinket. Termettől, fajtától és kortól is független, hogy mennyire élvezik kényeztetésünket, törődésünket és hálánkat, hogy vannak nekünk.

 

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: petmd
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...