Horvátországban mindenki mosolyog, ha a tengerben kutya fürdik mellette

Kissé más a hozzáállás a horvát tengerparton a négylábúak üdültetéséhez. Egyrészt az ország mozgatórugója a turizmus, ahol számítanak a kutyás vendégekre, így kimondottan gondolnak rájuk a strandok kiépítésekor, másrészt az egészséges szemlélet szerint a kutyát se érdekli, ha a kutyastrandon kívüli partokon is viháncolnak az ebek. 

Európa egyik legszebbnek választott kutyás fürdőhelyén, a Crikvenica-ban található Monty’s Dog Beach & Bar nevű helyen rendezték meg a hétvégén a Sós kutyák és Gazdik versenyt.

A hely még csak tavaly nyílt, de máris Európa élbolyában szerepel, ugyanis ez nem kutyabarát strand, hanem kutyastrand. Horvátországban egyre nő azon partszakaszok száma, ahová kutyával is beengednek bennünket, a legtöbb részen azonban sem kijelölő, sem tiltó tábla nem szabályozza a kutyák fürdését, és ami a legfontosabb: senki nem is emel szót ellene. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy egy kutya is bemehet felfrissíteni magát. Mert hogy tényleg az.

A Monty’s Horvátország egyetlen ténylegesen kutyáknak készült helye. Itt speciális frissítő „kutyasört” is vehetünk Buksinak, kutyabarát fagyival várják az ebeket, de játszhatnak a nekik kijelölt homokozóban is vagy épp szörfözhetnek.

Múlt héten a tulajdonosok úgy gondolták, hogy még több humort csempésznek a strand amúgy is vidám napjaiba: egy versenyt rendeztek gazdi-kutya párosoknak, ahol együtt kellett futni, úszni és különböző feladatokat teljesíteni.

15-en vállalkoztak a versenyre, és végül a győztes Nimbus, a 4 éves szamojéd mix lett. Nyertek egy jó nagy zsák kutyakaját, és egy szuper hétvégét az egyik helyi kutyabarát hotelben. Másnap evő versenyen bizonyíthattak az ebek.

Bár Magyarországon is fejlődik a kutyabarátság a fürdetés terén, de amíg majdnem mindig belebotlunk egy-egy rosszalló pillantásba, addig nagy fordulatot nem várhatunk.

 

Cikkajánló:

Nemsokára itt a Dogs’ Chillout Day Fonyódon fantasztikus programokkal

Vizes kalandok négylábon

Nem használták ki a horgászok, kutyás stranddá alakították a tavat Pécsett

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...