Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyádnak táncolni nem is olyan furcsa dolog, mint gondolnád…

Szinte minden gazdi életében eljön az a pillanat, amikor lejt egy táncot kutyájának. Talán tagadjátok, mert kissé zavarba ejtő, olyan, mintha a kettőtök kis titka lenne. Hát többé már nem! Ugyanis az emberek több mint 20 évszázada táncolnak a kutyájukkal. Nézzük a frenetikus bizonyítékokat! 

Nem kell többé ezt szégyellni mások előtt! A karok ütemes hadonászása, flik-flakkok a lábakkal, a lélekkel teli, elementáris risza – ez mind teljesen normális! Akkor is, ha mindeközben kutyád meredten bámul téged vagy inkább csak maga elé, azt kívánva, hogy bárcsak ott se lenne.

És hogy lehet ez normális? Soroljuk múltidéző rovatunkban:

I.e 200: Egy Tang-dinasztiabeli ismeretlen kézműves nevéhez fűződik az első ismert kutya – embertáncot bemutató alkotás. Feltételezhetjük azonban, hogy az emberek sokkal hosszabb ideje táncoltak már együtt kutyákkal, tekintettel a megformálás bonyolultságára.

I.sz 1640: François Verwilt alkotása az „Egy férfi kutyájával táncol” című festmény. Nehéz megfejteni a kép mondanivalóját, de valami olyasmit ábrázolhat meglepő módon, hogy egy férfi épp kutyájával ropja.

I.sz 1669: A táncoló kutya – ez a festmény évszázadokon keresztül megdöbbentette a művészettörténészeket, de a művészeti restauráció legutóbbi áttörései azt mutatják, hogy valóban egy táncos kutya képe. Ez meglepő volt…

És ami napjainkból az utókornak fennmarad

I.sz 2016: Az „Egy furcsa fickó flanelingben bonyolult modern táncot mutat be kutyájának” című alkotás.

I.sz 2017: Egy hölgy szabad stílusú táncot lejt egy mopsznak. Napjaink történészei úgy vélik, ezt a rituálét gyakran láthatjuk hosszú munkanapok végén.

I.sz 2017: A kakitündér (akiről eddig azt hittük, hogy nem létezik!) eltáncolja a rituális kaki táncot, hogy lerója tiszteletét egy fiatal eb előtt, aki még a szobatisztaság tanulási fázisában van. A tudósok szerint ez a tánc még a legmakacsabb kölyköket is azonnal ráveszi, hogy szobatisztákká váljanak.

Ez a pár relikvia bizonyítja, hogy azok vagyunk, akiknek lennünk kell. nincs mitől félni, úgyhogy menjünk, és ha kedvünk tartja, táncoljuk jól ki magunkat kutyánknak! Nem garantálható ugyan, hogy ő oda fog figyelni, de ha jobban érezzük magunkat tőle, bánni biztosan nem fogja!

A videókon esetenként feltűnő nagyfejű embermackót ne kérdezzétek. A tudósok még nem fejtették meg rejtélyes jelenlétét.

 

 

Még több tánc

Malac szerepet kapott a Diótörő karácsonyi balettben

Gazdira váró kutyákért táncolnak

A sztárok életét élte a táncoló kutya, aki nemrég hunyt el

(kutyabarát.hu)

Forrás: barkpost
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...