Kutya újraélesztée

Kutya újraélesztée

2017 JÚN 27  |  Hasznos

Nyáron több olyan helyzet is előfordulhat, amikor csak úgy menthetjük meg a kutya életét, ha tudjuk, hogyan kell helyesen újraéleszteni. A lépések ismerete természetesen nem helyettesíti a haladéktalan állatorvosi ellátást, de értékes perceket nyerhetünk az elsősegély alkalmazásával, amíg eljuttatjuk a kedvencet az állatorvoshoz (vagy, amíg kiérkezik a helyszínre). 

Amennyiben tudunk, kérjünk segítséget a szállításhoz és közben tegyünk meg mindent a hűséges társ érdekében. (Ha nem tudjuk pontosan mi a teendő, kérjünk az állatorvostól telefonon útmutatást.) Nagyon fontos, hogy az újraélesztés - azaz a mesterséges lélegeztetés szívmasszázzsal kombinálva - csak eszméletlen állapotban alkalmazható és csakis akkor, ha a kutyának nincs légzése, szívműködése! Mielőtt bármihez hozzálátnánk, ezekről feltétlenül meg kell győződni.

Ne feledkezzünk meg a légutak szabaddá tételéről sem. (Ha ez nem sikerül és nem jut be a levegő, azonnal vigyük a kutyát az állatorvoshoz és közben kezdjük el a szívmasszázst.) Vigyázz! Vízben történő fuldoklás esetén nagyon fontos, hogy először a víz kikerüljön a légutakból. Ennek módja a Kutyaelsősegély könyvben olvasható.

A Vigyél Haza Alapítvány támogatásával megvalósult videóban megtekinthetőek az újraélesztés lépései:

Remélhetőleg, soha nem lesz szükség ezek alkalmazására, de vészhelyzet esetén jó, ha tudjuk mi a teendő. Részletes információk az újraélesztéssel és egyéb kutyaelsősegéllyel, például hőgutával, vízben történő fuldoklással kapcsolatban a Kutyaelsősegély című könyvben olvashatók. www.kutyaelsosegely.hu

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: kutyaelsosegely.hu

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Noé Állatotthon Alapítvány

Noé Állatotthon Alapítvány

Köz`Pont

Köz`Pont

MASH Pub & Bar

MASH Pub & Bar

Háziállat GPS

Háziállat GPS