Bob Dylan vonzereje a póráz végén is megmutatkozik

A világhírű zenész hatalmas kutyaimádó: választott kedvencei ugyanolyan változatosak, mint zenei stílusa. Sokan hasonlítják akkordjait rohanó kutyákhoz – ismerve a művész elhivatottságát a négylábúak iránt, és több mint harminc dalszövegében szerepelnek az imádott ebek, mint a szabadság szimbólumai. 

„Póráz nélkül kellene élnem” – idézzük az ikonikus művészt. Zenéjében mindenhol ott vannak a kutyák, mint a szabadság megtestesítői, és hangulatának közvetítői.

Számos fotón látható kóbor, gazdátlan, koszos, nyakörv, póráz és otthon nélküli ebekkel. Mindig is megérintette az éhes és magányos létezésük, ami egyszerre fáradt és nyughatatlan számára. Kifejezik az emberi világot is, ami körülvette a zenészt.

Patti Smith, Bob kollegája és barátja egyszer azt mondta róla, hogy Dylan visszatérő álma pár új saját kutya, és ezeket a vágyakat fonja bele a dalaiba, verseibe.

Furcsa szeretetet érzett a kutyák iránt, sokkal többek voltak a szemében, mint puszta házikedvencek. Kollegái szerint, ha valakinek szárnyas kutyája lehetne valaha, az csak Dylan lehet.

Úgy tűnik, hogy a kutyák Dylan portréjának világszerte elterjedt eszközei, segítenek meghatározni művészetében egy olyan helyet, otthont, amit nem mindig könnyű megtalálni. Vagy talán pont azt fejezik ki életében, hogy jobb úton lenni.

 

A többi híresség között is rengeteg kutyabolond van:

Sylvester Stallone híres „Rocky-kutyájára”, Butkus-ra emlékezett

A boldogság világnapjára – John Lennon és az állatok

David Bowie is imádta a kutyákat

George Michael ugyanannyira imádta a kutyákat, mint a zenét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Thebark
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...