Egy kutya segít egészségesebbé nevelni a gyerekünket

A legújabb kutatások szerint egy háziállat segít megelőzni gyermekeinkben a különböző allergiák kialakulását és az elhízást. És ami még fantasztikusabbá teszi az eredményt: bizonyították, hogy a védelmi folyamat már egészen korán, az anya terhessége alatt elkezdődik. 

Az ember legjobb barátjának szőrében olyan mikróbákat találtak, amelyek két jótékony baktérium kialakulását segítik az ember szervezetében, ezek pedig csökkentik az allergiák kialakulását (ilyen az asztma is) és az elhízás kockázatát.

AZ időzítés is kulcsfontosságú, főleg, ha a baktériumok már a gyermekek életének korai szakaszában ki tudják fejteni jótékony hatásukat. A kutya jelenléte így már a gyermek anyaméhben való fejlődése alatt meghatározó.

Már korábban bizonyított volt, hogy azok a gyerekek, akiket nem tartanak távol bizonyos mennyiségű kosztól, és a környezet behatásaitól, azoknak korábban és gyorsabban erősödik meg az immunrendszere. 

Most, az Albertai Egyetem kutatói ugyanezt az összefüggést erősítették meg háziállatokkal – főként a kutyákkal szemben is, 746 gyermek megvizsgálásával.

Azoknál a családoknál, ahol tartanak házikedvencet (70%-uk egyébként kutyát tartott), a gyerekek bélflórájában magasabb arányban találták meg a Ruminococcus és az Oscillospira mikróbákat. Ezek a mikroorganizmusok az emberek és a kutyák emésztőrendszerében egyaránt megtalálhatók, és erős ráhatásuk van az allergiák és az elhízás kialakulásának megakadályozásában.

A kutatók szerint azoknak a családoknak, akik nem szeretik vagy nem tartanak állatokat, gyakorlatilag a kutyát „tabletta formájában” kellene biztosítani, hogy ugyanazt a védelmet megkapják, amit egy háziállat természetes úton nyújt a gyermekeknek.

Ez nem tréfa: a kutatók szerint a gyógyszer cégek hamarosan biztosan megpróbálnak megalkotni majd hasonló termékeket, mint amit például a probiotikumok terén már megtettek.

 

Hasonló eredmények születtek életünk más területein is:

A kutyatartás pozitív egészségügyi hatásai

Kutatási eredmények bizonyítják: a kutya fiatalít

A kutyatulajdonos gyerekek egészségesebbek

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...