Saját KB bal
Saját KB jobb

A tiszteletes kutyája könnyedén ráveszi az olvasásra a gyerekeket

Brian, az 5 éves keverék kutya megtisztelő és különleges munkát kapott: egy perc alatt eléri a kevésbé lelkes vagy szégyellős gyerekeknél, hogy ők is olvassanak könyvet. Az ötlet fantasztikusan bevált, a gyerekeket lenyűgözi a négylábú hallgatóság.

Az ötlet egy manchaster-i általános iskola igazgatójától, Deborah Catchatoor-tól származik, aki egy konferencián találkozott azzal a felvetéssel, hogy a kutyák képesek segíteni a gyerekek olvasását.

Brian nem csak abban támogatja őket, hogy a gyerekek többet vegyenek a kezükbe könyveket, de a zavarban lévő fiatalokat is átlendíti idegességükön, mikor hangosan kell olvasni mások előtt.

„Egy állatnak olvasni más, mint egy embernek. A kutya nem válaszol, nem javítja ki a hibáikat. Emellett ott a lehetőség megérinteni, megölelni őt, ezzel is oldva a feszültséget. Így válik az olvasás egy élvezetes tevékenységgé, miközben a gyerekek önbizalma is folyamatosan növekszik” – magyarázza Deborah.

Az olvasásban elért előnyök mellett Brian kedves lényével, nyugodt, kiegyensúlyozott jelenlétével azokkal a gyerekekkel is megismerteti az állatok csodálatos világát, akiknek nem lehet otthon saját kedvencük.

Brian egyébként a helyi Szűz Mária-templom tiszteletesének, Kevin Crinks-nek a kutyája, aki minden hétfőn vele érkezik az általános iskolába. Ilyenkor négy szerencsés diák olvashat fel Brian-nek, hogy a kutya se fáradjon ki teljesen.

A gyerekek szerint az egyetlen nehézséget az okozza, hogy miközben az olvasásra kell koncentrálniuk, gyakran elkalandozik a figyelmük Brian felé, aki legalább olyan érdekes, mint maga az olvasnivaló.

 

 

Még több kutyás-gyerekes téma:

Pizsama parti gyerekeknek a menhelyen

Tom Hardy kutyája társaságában olvas mesét a gyerekeknek a tv-ben

Gyerekek olvasnak a menhelyi kutyáknak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...