A boldogság világnapjára

A boldogság világnapjára

2017 MÁR 20  |  Hasznos

John Lennon nem csak, hogy szívén viselte az emberiség boldogság keresését, de egész lényével, zenéjével, költészetével is ezt képviselte. Élete soha nem volt felhőtlen, halála pedig értelmetlen és tragikus volt. Életében mégis sok minden jelentett számára boldogságot, ilyenek voltak kedvencei: macskái és kutyái.

John Lennon zenész egész életében azért küzdött művészetén keresztül, hogy a világ egy jobb hely legyen. Rengeteget köszönhetünk neki e téren, és ő is kedvenceinek. Hiszen az állatok közelsége maga a boldogság.  

John már egész korán megismerkedett az állatokkal, hiszen kisgyermekkorától kezdve nagynénje, Mimi nevelte, aki hatalmas macskabarát volt. Mégis egy kutya volt az, aki miatt unokaöccsével megromlott a kapcsolata. John egyik barátja, Pete Shotton írta meg a könyvében: Lennon-t nagyon ritkán látta sírni, de az egyik ilyen alkalom akkor volt az életében, mikor rájött, hogy Mimi néni eladta kedvenc kutyáját, Sally-t. John imádta kutyáját, és mivel nagynénje a távollétében, tudta nélkül adott túl kutyáján, sosem tudott megbocsátani neki.


john Lennon Sally-vel

Felnőttként korábbi feleségével, Cynthia-val mintegy tíz macskát tartottak, és egy kutyát, Nigel-t.

Későbbi éveiben, főleg Yoko Ono mellett (akivel egyébként ezen a napon kötött házasságot) már inkább csak macskái voltak, de rendszeresen lehetett látni őt, és a Beatles többi tagját Paul McCartney akkori kutyájával: Martha-val.

Neil Aspinall, a Beatles személyi asszisztensének visszaemlékezései szerint olyan is előfordult, hogy a Beatles egy korai fellépésére John a kabátja alatt egy sziámi cica kölyökkel érkezett, mert elsétált egy állatkereskedés előtt, és nem tudta otthagyni az állatot, aki magányosnak tűnt, így megvette 20 dollárért. Pedig abban az időben feleségével, Cynthia-val heti 60 dollárból éltek.

John Lennon a legtöbb embernél sokkal jobban szerette négylábú barátait. Értjük, miért.

 

Ők is hatalmas kutyaimádók voltak:

David Bowie

George Michael ugyanúgy imádta a kutyákat, mint a zenét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Sing my heartFuse

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Hotel Platán***

Hotel Platán***

Sasfészek Állatorvosi Szakrendelő

Sasfészek Állatorvosi Szakrendelő

Spániel fajtamentés - Cocker Rocker Egyesület

Spániel fajtamentés - Cocker Rocker Egyesület

Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa

Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa