Ez a kutya magasra ugrik, de még nála is van feljebb – rekorderek

Ennek a boxernek meg sem kottyan helyből átugrania a konyhai biztonsági kaput. A „gyerünk, kislány” felhívásra magasugrókat megszégyenítő módon libbent át az akadályon. És mégsem ő a legkülönlegesebb ugróbajnok. Lássuk a valódi rekordereket!

A boxer játszi könnyedséggel boldogul a torlasszal:

És van olyan német dog, aki ugyanezt agyból oldja meg:

De most jönnek az igazán különlegesek!

Cindy egy 2000-ben született agár, fél évesen az agár fajtamentők adták örökbe Floridába. Az összes agility osztályt megjárva 2003-ban 66 inch-el (167,6 cm) megdöntötte az addigi 63 inch-es (160 cm) Guiness Rekordot magasugrásban. 2006-ban pedig saját rekordját javította 68 inch-re (172,7 cm), ezzel ő tartja a magasugrás abszolút rekordját.



Cinderella, alias Cindy

Morghem’s .500 Nitro Express egy, a UKC (United Kennel Club) által regisztrált amerikai pit bull terrier kan. Az egyik leghíresebb sportoló a világon, több számban eredményesen versenyzik, hozza a formáját Dock Jumping-ban, Obedience-ben, súlyhúzásban és a show világában is. Nevének annyi előtagja van az elnyert címekkel, hogy egy egész sort kitesz. Elnyerte az AKC (American Kennel Club) „Jó kutya polgár” díját (CGC: Canine Good Citizen), amelyet a felelős kutyatartás és a jól nevelt kutyák képzésének elősegítésére hoztak létre, valamint a USTTA (United States Temperament Testing Association) temperamentum teszt tanúsítványával is büszkélkedhet.


Nitro

Minden idők legtöbb Best In Show győzelmet arató kutyája egy német juhász szuka: Altana’s Mystique volt. 1987-ben született, és 1999-ben bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe 275 „All Breed BIS” és 30 „Specialty BIS” győzelmével. A kutya 14 évesen hunyt el. Újabb érdekesség, hogy soha nem volt egyetlen alma sem: egy fedeztetés sikertelen volt, később pedig már „nem volt ideje a kiállítási elfoglaltságok miatt”.


Altana’s Mystique

Minden idők legtöbbet nyert kanja Covy-Tucker Hill’s Manhattan „Hatter” 201 BIS győzelmet tudhatott magáénak. Miután megnyertek egy Best In Show-t, többet nem vitték a kutyát ahhoz a bíróhoz. Ahogy felvezetője mondta: „Nem lett volna fair a többi kiállítóval és kutyával szemben” – ami, valljuk be, kissé megmosolyogtató a 201 BIS győzelmet nézve.


Covy-Tucker Hill’s Manhattan „Hatter”

 

További elképesztő eredmények:

Guiness rekord lett az első ejtőernyős orvvadász-kereső kutya

Világbajnoki ezüstérmeket szereztek a magyar agility-sek

Major lehet a világ legmagasabb kutyája

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: DailyMail
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...