Top 10 kutyabarát munkahely a világon

Megmutatjuk a világ 10 legjobb munkahelyét, ahol nem csak beviheted a kutyád, de még el is kényeztetik őket, sőt, sok helyen saját vezérigazgatójuk van. Hogyan máshogy dolgozna egy gazdi a leghatékonyabban, ha nem úgy, hogy közben tudja: kutyája legalább olyan jól érzi magát, mintha otthon lenne?

#1 Google

A Google gyakorlatilag minden szempontból a leginkább munkavállaló-barát munkahely a világon. Ingyenes étteremmel rendelkezik, saját mosodát és fodrászt tart fent az alkalmazottaknak. A Google magatartás kódexe külön foglalkozik a macskák kérdésével, és ugyan nem jó hír a macska tulajdonosoknak, de a kódexben ez áll: „A kutyák iránti vonzalom szerves része a vállalati kultúránknak. Szeretjük ugyan a macskákat, de mi egy kutyás vállalat vagyunk, így úgy gondoljuk, a macskák céges látogatása igencsak stresszes lenne.”

#2 P&G

A Iams és a Eukanuba csak kettő a számos márkából, ami a Procter & Gamble-höz tartozik. A P&G cincinnati-i kisállat részlegének dolgozói minden nap magukkal hozhatják kedvenceiket. A cégnek van egy külön kutyás kommunikációért felelős alelnöki posztja is, amit Euka látott el. Euka (jobbra), a labrador keverék 8 év szolgálat után ment nyugdíjba, tisztségét azóta Pawl Griffin (balra) tölti be.

#3 Human Society

Hinnéd vagy sem, de a Gaithesburg-ben található Human Society (Az Egyesület Államok legnagyobb állatvédő szervezete) központja csak 2007-ben lett kutyabarát. Azt gondolhatnánk, hogy az ilyen szervezetek élen járnak a kutyabarát munkahelyek kialakításában, de nem. Egy formanyomtatvány kitöltése után a megfelelően oltott kutya hat hetes próbaidőt tölt le, és ha mindent rendben csinál, utána válhat állandó látogatóvá a cégnél. A körültekintés egyébként kifizetődött: 2007 óta egyetlen kutyát sem kellett „kitiltani” az épületből. (Érdekesség, hogy itthon az egyik legnagyobb kutyás szervezet, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szervezete székháza ugyan kutyabarát, de külső területe évek óta lényegében veszélyes a kutyákra nézve – patkányméregre figyelmeztetve mindenhol tiltótáblák akadályozzák meg a kutyák sétáltatását).

#4 Ben & Jerry’s

Ha jégkrém imádó vagy, akkor jól éreznéd magad a Ben & Jerry’s-nél, ahol minden munkavállaló minden nap fél liter fagyit, fagyasztott joghurtot vagy szorbetet fogyaszthat el. Ráadásul ha kutyás vagy, be is járhat kedvenced, mint Cedar is, aki a Munkaügyön dolgozik. Sean Greenwood, a cég kommunikációs felelőse szerint egy a céghez jelentkező munkavállaló szemében pozitív, ha várakozás közben azt látja: a kutyák munkatársként közlekednek a vállalatnál: „mondhatjuk azt, hogy igen, kutyabarát munkahely vagyunk: Momo van a design részlegen, Jack a Kutatáson, Allison pedig a kereskedelmi részlegen dolgozik.”

#5 Autodesk

A világvezető tervező szoftver cég munkatársainak számos kedvezményt biztosít a cég: például négy évenként egy hat hetes fizetett szabadságot, biztosítási lehetőségeket, és természetesen azt, hogy kedvenceik bármikor bejáratosak az irodákba. A 7000 munkavállaló 5%-a él is ezzel a lehetőséggel, ami önmagában hatalmas szám.

#6 Clif Bar & Company

A Clif Bár üzleti felfogása öt alaptételen nyugszik: „bolygónk, közösségünk, embereink, üzletünk és a márkánk fenntartása”. Az irodába látogató kutyákról még blogot is vezetnek: ilyen volt Scrubby is, aki az egyik céges találkozóról sietve távozott valaki más bagel-ével.

#7 Amazon

Az internet egyik legnagyobb kereskedelmi cége az egyik legnagyobb kutyabarát hely is egyben. Seattle-i központjukban egy nap majdnem két-három tucat kutya is előfordul. Mintegy 1500 regisztrált „munkavállaló” kutyát tartanak nyilván.

#8 Klutz

A Klutz termékek közé tartoznak a különféle szórakoztató kézműves termékek, rajz könyvek, játékok. A cég 1977-ben alakult, és teljesen egyszerű okból vált kutyabaráttá: az egyik munkavállaló megkérdezte, hogy behozhatja-e jól nevelt kedvencét dolgozni, és a tulajdonos egyszerűen semmilyen okot nem tudott mondani, hogy miért ne hozhatná. Azóta ez gyakorlattá vált.

#9 Replacement Ltd.

Eltörted nagymamád antik porcelán készletét? A Replacement cég feladata, hogy pótolja a különböző porcelán, kristály és ezüst készletek hiányzó darabjait. Sokak szerint ezek nem igazán jó párosítások a kutyákkal, a cég mégis évek óta kutyabarát.

#10 Build A Bear Workshop

A Build a Bear (Építs egy mackót) különleges szintre emelte a plüssállatok gyártását: workshopjaikat bármilyen korú gyermek meglátogathatja, hogy magának készítse el kedvenc plüssállatát. De a cég állatszeretete ezen is túlmutat. Azon kívül, hogy a munkavállalók behozhatják kedvenceiket dolgozni, a cég saját vezérigazgató kutyával rendelkezik: ő Milford, aki minden évben hatalma céges partit ad a többi kutya-munkatárs számára.

 

Még több kutyás munkahely? Mutatjuk!

Nem talált munkát segítő kutyája miatt, felvették mindkettőjüket

A legjobb magyar kutyabarát helyek 2016-ban

Tréning a munkahelyen – kutyával

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: MNN
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...