Tréning a munkahelyen - kutyával!

Tréning a munkahelyen - kutyával!

2016 SZEPT 30  |  Hasznos

Milyen egy jó vezető? Hogyan végezhet valaki hatékony munkát? Mikor van az ember jó helyen, megfelelő pozícióban a munkahelyén? És még sorolhatnánk azokat a kérdéseket, amelyek manapság felmerülnek, miközben az ember a második otthonában, azaz a munkahelyén tevékenykedik. Egy elhivatott tréner csapat talált egy módszert, ahol az őszinteség és a tisztaság dominál: kutyák segítenek a kollégáknak magukkal és társaikkal szembenézni. 

A Klicker Consulting Kft. filozófiája eltér a többi tréningcég alapfelvetéseitől. Meggyőződése, hogy az emberi szerepek és játszmák merőben torzítják a visszajelzéseket és ezáltal elveszik a lehetőséget a tiszta önkép és önismeret alakulásától.

Az állatokat hívták segítségül, hiszen ők játszmamentesen és szerepek hiányában működnek, s a velük való együttműködés az embereket is hasonlóra készteti.

Amíg kizárólag ember-ember relációban történik a fejlesztés, addig saját tényezőink nem engednek bennünket az igazi világunkba, hanem megmaradunk művi szerepeinkben.  

Mindez idősíkokban magyarázható leginkább. Míg minket, embereket alapvetően a múlt és a jövő határoz meg, addig a kutyák a jelent élik ITT és MOST.

Ezáltal reakcióik is a jelen működésünkre mutatnak úgy, hogy nem befolyásolják őket a szocializációs tényezők, úgymint hatalom, pénz, pozíció. És ha a jelenben van lehetőségünk szembenézni valós önmagunkkal, akkor nő az esélyünk arra is, hogy változtassunk és fejlődjünk.

Öt évvel ezelőtt mindössze két kutyával és két trénerrel kezdték a fejlesztési folyamatokat, mára már több mint tizenöt kutya, hat ló és öt tréner támogatja hivatásukat. Metodikájuk lehetőséget ad arra, hogy egy szervezet komplett képet kapjon jelen helyzetéről és elindulhasson a fejlődés útján érdemi és izgalmas szakmai támogatással. 

 

 

 

 

Ha szeretnétek jobban megismerni a Klicker Consulting működési módszertanát, itt megnézhetitek a tréningekről készült kisfilmet is.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Klicker Consulting Kft.

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Pozsonyi út kutyafuttató

Pozsonyi út kutyafuttató

Pastrami étterem és kávéház

Pastrami étterem és kávéház

Impact Hub Budapest

Impact Hub Budapest

Honvéd téri kutyafuttató

Honvéd téri kutyafuttató