3 egyszerű módja, hogy gyermeked és kutyád harmóniában éljen együtt

Ha két szempontból is szülő vagy, gyereked és kutyád is van, akkor tudod, hogy az élet nem is olyan egyszerű. Egy ideális világban a gyerek és a kutya a legjobb barátok, de sajnos ez nem mindig van így. A holidogtimes.com 3 egyszerű tippet javasol ahhoz, hogy gyerek és kutya harmóniában élhessen együtt.

Ahhoz, hogy meglegyen a harmónia a „gyerekek” között, fontos meghatározni néhány alapszabályt mindannyiuk számára. A gyerekeket meg kell tanítani néhány dologra ahhoz, hogy a háztartás megfelelő egyensúlya megmaradjon. A kutyának pedig azt kell megtanulnia, hogy ő nem a gyerek főnöke.

1. Győződj meg arról, hogy gyermekeid tiszteletben tartják-e a kutya alvási szokásait

Egyrészről elfogadható az, hogy a gyerekek akkor is megsimogassák a kutyát, amikor az összegömbölyödve lefekszik valahol az egyik szobában. Ha az eb úgy dönt, hogy csatlakozik a családhoz, és hagyja, hogy a gyerekek dédelgessék, akkor minden rendben van.

Másrészről viszont, ha a kutya a saját helyére fekszik le, akkor meg kell magyarázni a gyerekeknek, hogy ne zavarják a pihenését, hagyják nyugodtan aludni négylábú barátjukat.

A harmónia érdekében az a legjobb megoldás, ha a gyerekek mindig hagyják pihenni a kutyát, amikor az lefekszik, feküdjön akár a saját helyén, vagy bárhol a lakásban.

2. A gyermekek döntsék el, hogy mikor és meddig akarják simogatni a kutyát

A gyerekek számára nagyon csábító, hogy reagáljanak a kutya kérésére, de ez nem jó gyakorlat. Ha a kutya mindig érvényesíti az akaratát, akkor ő lesz a főnök.

Helyes kutyaviselkedés esetén mindig a gyerekeknek kell eldönteniük, hogy mikor kezdődik és mikor ér véget a kényeztetés.

Van  még egy fontos dolog! A gyerekek még nem túl magasak, mégis fontos, hogy mindig a kutya fölött helyezkedjenek el. Győződj meg róla, hogy a gyerekek meg tudják akadályozni, hogy a kutya rájuk másszon. 

3. Tartsd be a helyes étkezési szokásokat

Az természetes, hogy a kutya is a családhoz tartozik, de étkezéskor elengedhetetlen, hogy engedelmeskedjen bizonyos szabályoknak. Mindenekelőtt ne hagyd, hogy a gyerek az étkezés alatt etesse a kutyát. Ez nem azt jelenti, hogy az étkezések időtartamára a kutyát teljesen ki kell zárni, mindössze annyit, hogy meg kell határozni a kutyának, hogy hol a helye, honnan figyelheti az eseményeket. Ha jól viselkedik, semmi akadálya annak, hogy a szobában maradjon.

Amikor pedig eljön a kutya etetésének az ideje, akkor a gyerekek is kialakíthatnak egy rutint. Letehetik az ételt a kutya elé, majd oda hívhatják és engedélyt adhatnak neki az étkezésre. Fontos, hogy mindig a gyerek maradjon a vezető!

Ezeknek az egyszerű szabályoknak a bevezetése és betartása hozzájárul a gyerekek és a kutya közötti harmónia kialakulásához és fenntartásához.

A boldog, békés együttélés kulcsa a követendő szabályok felállítása!

 

Olvassátok el a korábbi cikkeket is:

5+1 ok amiért minden kisgyerek mellé kellene egy kutya

Szorongó kisgyermeken segíthet a kutya

A kutyatulajdonos gyerekek sokkal egészségesebbek

Gyakori hibák, melyekkel kivívhatod kutyád nemtetszését

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: holidogtimes.com, indexkép: jksb.com.cn
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...