Saját KB bal
Saját KB jobb

Valami nincs rendben, ha ezt tapasztalod kutyádnál

Háziállataink nem tudnak beszélni, az egyetlen módja a kommunikációnak, hogy valamilyen formában, testbeszédükkel igyekeznek a tudtunkra adni, hogy valami nincs rendben. Ha félreértelmezzük ezeket a jeleket, akár végzetes hibát is elkövethetünk.

Négylábúink mellett nem tudunk unatkozni. Legyen szó akár kutyáról, akár macskáról, mindig gondoskodnak arról, hogy megnevettessenek. Se szeri, se száma azoknak a vicces helyzeteknek, melyekben háziállataink tőlük teljesen szokatlan módon viselkednek, mosolyt csalva ezzel a gazdi arcára. Egy-egy „extrém trükk” pedig sokáig emlékezetes marad, hetek, hónapok múlva is jót mulatunk, amikor felidézzük az esetet.

Lehet azonban olyan, szórakoztatónak látszó cselekedet, amely aggodalomra adhat okot. Amikor Kedvencünknek valamilyen belső fájdalma van, tetteivel próbálja kommunikálni felénk, hogy segítségre van szüksége. 

Ilyen például, ha az állat visszatérően a falnak nyomja a fejét. „Tudja, hogy valami rosszat csinált, és magától beállt a sarokba” – gondolhatjuk viccesen, és eszünkbe sem jut, hogy ezzel a viselkedéssel talán inkább valamit jelezni szeretne nekünk kutyánk, vagy macskánk. Ez a magatartás utalhat például idegrendszeri problémára, melyet okozhat valamilyen fertőzés, vagy rosszabb esetben daganat. Jelzés értékű lehet az is, hogy mennyi ideig, illetve milyen erősen szorítja a fejét a falhoz Kedvencünk.

Ha legközelebb ezt a viselkedést tapasztalod, inkább keresd fel az állatorvost, mert csak ő tudja azonosítani és kezelni az esetleges betegséget.

Figyelj oda Kedvencedre, tanulj meg olvasni a jelzéseiből, és inkább tízszer feleslegesen keressétek fel az állatorvosi rendelőt, mintsem egyszer, éppen a legfontosabb pillanatban mulaszd el a segítségkérést.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: thedogsneeds.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...