Tudtad, hogy a mozgólépcső komoly sérüléseket okozhat kutyádnak?

Sajnos hétről hétre hallani a mozgólépcső okozta sérülésekről, mégsem veszik komolyan az emberek a figyelmeztetéseket. Kutyánk nem érzékeli a lépcső végét, nem tudja hogy mikor kell elkezdenie sétálni, így amíg a talaj mozog alatta, addig mozdulatlan marad, a lépcső végén található fém fogak pedig könnyen behúzzák a kutya puha tappancsát, rosszabb esetben a lábát.

Hogyan használjuk helyesen a mozgólépcsőt ha kutyával utazunk?

Kistestű kutyát minden esetben vegyük az ölünkbe.

Nagyobb testű kutyáknál vagy használjuk az éppen nem működő, álló helyzetben lévő mozgólépcsőt (ezt jelezzük az ott tartózkodó személyzetnek), vagy segítségünkre lehet egy erősebb hám, amivel a fel- és lelépésnél könnyen megemelhetjük nagyobb testű kutyánkat is. Egyik kezünkkel emeljük a hám tetejét, másikkal pedig benyúlunk a kutya hasa alá, így könnyebben a levegőbe emelhetjük pár másodpercre. 

A BKK Üzletszabályzata (http://www.bkk.hu/apps/docs/kozerdeku/20141007.pdf) így rendelkezik kutya mozgólépcsőn történő szállításáról:

„Kutya csak felemelve szállítható. Súlyosabb testű kutyával az állomáson szolgálatot teljesítő személyzetnek történő bejelentés után, a tartalékban lévő – álló – mozgólépcsőt kell igénybe venni, amennyiben ez lehetséges.”

Vigyázzunk rájuk, előzzük meg a baleseteket! 

Akela Kutyaiskola

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...