Tudtad, hogy a mozgólépcső komoly sérüléseket okozhat kutyádnak?

Tudtad, hogy a mozgólépcső komoly sérüléseket okozhat kutyádnak?

2016 FEB 15  |  Hasznos

Sajnos hétről hétre hallani a mozgólépcső okozta sérülésekről, mégsem veszik komolyan az emberek a figyelmeztetéseket. Kutyánk nem érzékeli a lépcső végét, nem tudja hogy mikor kell elkezdenie sétálni, így amíg a talaj mozog alatta, addig mozdulatlan marad, a lépcső végén található fém fogak pedig könnyen behúzzák a kutya puha tappancsát, rosszabb esetben a lábát.

Hogyan használjuk helyesen a mozgólépcsőt ha kutyával utazunk?

Kistestű kutyát minden esetben vegyük az ölünkbe.

Nagyobb testű kutyáknál vagy használjuk az éppen nem működő, álló helyzetben lévő mozgólépcsőt (ezt jelezzük az ott tartózkodó személyzetnek), vagy segítségünkre lehet egy erősebb hám, amivel a fel- és lelépésnél könnyen megemelhetjük nagyobb testű kutyánkat is. Egyik kezünkkel emeljük a hám tetejét, másikkal pedig benyúlunk a kutya hasa alá, így könnyebben a levegőbe emelhetjük pár másodpercre. 

A BKK Üzletszabályzata (http://www.bkk.hu/apps/docs/kozerdeku/20141007.pdf) így rendelkezik kutya mozgólépcsőn történő szállításáról:

„Kutya csak felemelve szállítható. Súlyosabb testű kutyával az állomáson szolgálatot teljesítő személyzetnek történő bejelentés után, a tartalékban lévő – álló – mozgólépcsőt kell igénybe venni, amennyiben ez lehetséges.”

Vigyázzunk rájuk, előzzük meg a baleseteket! 

Akela Kutyaiskola

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Háziállat GPS

Háziállat GPS

Hotel Solar Nagyatád

Hotel Solar Nagyatád

Back Office Cafe

Back Office Cafe

Csabai Állatvédők Gyepmesteri Telep és Kutyamenhely

Csabai Állatvédők Gyepmesteri Telep és Kutyamenhely