Hogyan készíts otthon kutyafogkrémet

Hogyan készíts otthon kutyafogkrémet

2015 NOV 18  |  Hasznos

A legtöbb gazdi tisztában van a fogápolás fontosságával, de sosem árt ismételni, újra és újra felhívni a figyelmet erre a kérdésre. A nem megfelelő szájhigiénia ugyanis kutyáknál is nagyon komoly fogászati betegségeket eredményezhet.

Bár nagyon sokan szkeptikusan fogadják, de igen: mosd meg a kutyád fogát hetente kétszer-háromszor! Ezzel megelőzöd a szájszagot, eltávolítod a káros lepedéket és a fogkő képződést is lassítod. Tehát kell egy kutyafogkrém, egy fogkefe és hetente háromszor 5 perc. Nem sok, ugye?

1. Fogkrémet házilag is készíthetsz:

Hozzávalók:

  • Kb.50 ml kókuszolaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csirke vagy marha húsleves kocka széttördelve
  • 3 evőkanál szódabikarbón
  • 6-7 mentalevél

A hozzávalókat dobáld be egy robotgépbe és addig turmixold amíg a mentalevelek is pici darabokra esnek. Ezután zárd le légmentesen és tárold a hűtőben.

2. Fogkefe

Használhatsz emberi fogkefét is, vagy egy gézdarabot. Vannak viszont speciálisan kutyáknak kifejlesztett fogkefék, amik megkönnyítik a fogmosást, főleg ha a kutyusnak nehézkes a szájában matatni. Ilyen például a TriplePet fogkefe, amivel biztosan nem okozol ínysérülést. Nagyon jól, határozottan kézben tartható és könnyen használható. (Itt lehet kapni ››› KLIKK)

  

Ne feledd, hogy van olyan kutyus, akinek ez a fogmosás izé nagyon félelmetes dolog és kellemetlen, ezért fokozatosan szoktasd hozzá, eleinte csak egy kicsit és szépen lassan egyre többet.

Kutyadolog.joy.hu

 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

SUHANJ! Fitness

SUHANJ! Fitness

Jókai utcai kutyafuttató - Kispest

Jókai utcai kutyafuttató - Kispest

Cane Corso Fajtamentés

Cane Corso Fajtamentés

Tünde Dóra Phptgraphy

Tünde Dóra Phptgraphy