Natúrkozmetikum kutyáknak?

Egyre erősebben tombol kis hazánkban is a „bio láz”. Számos külföldi és hazai natúr és bio kozmetikum díszíti a drogériák és szaküzletek polcait. A különböző minősítő szervezetek, gyártók és forgalmazók hívják fel a fogyasztók figyelmét a termékek természetes, parabén és tartósítószer-mentes összetevők fontosságára, már-már hozzászoktunk, hogy ilyen szemmel is megvizsgáljuk a vásárolni kívánt kozmetikumot.

De mi a helyzet kedvenceinkkel? Ők nem érdemelnek meg hasonló ápolást, egyáltalán szükségük van bármilyen kozmetikumra?

Ahogyan mi emberek, kutyáink is ki vannak téve a napi környezetszennyező hatásoknak. Kipufogógáz, lakásban lévő por, stb., ezek mind lerakódnak a bőr felületén és hosszú távon érzékenység, viszketés, bőrgyulladás tünetek mellett allergiát, fertőzést, anyagcsere-, hormon- és immunzavarokat, különböző bőrbetegségeket okozhatnak, ha nem mossuk le.

Tudtad, hogy 2014-ben minden 5. kutyatulajdonos bőrbetegség vagy szőrhullás miatt fordult kedvencével állatorvoshoz?

A gyakori bőr- és szőrzet-megbetegedések mögött helytelen étrend, paraziták, gombák, baktériumok vagy az ápolás hiánya áll. A legtöbb diagnózis összetett és nehéz a betegség valódi okát megállapítani. Az állatok szőre és bőre jóval érzékenyebb és vékonyabb, mint az embereké, hisz nálunk a bőr egészén izzadságmirigyek helyezkednek el, a kutyáknál ezek csak a mancsban találhatók. A kutya legnagyobb szervének pH-értéke 6,5 – 7,5 (embereknek jóval savasabb, kb. 5,5), ezért is nehezebben áll ellen a fertőzéseknek, környezeti hatásoknak, így védelme kiemelten fontos.

Igen, a kutyákat szabad és kell is fürdetni! De mivel?

A kutyakozmetikumok minőségi követelményei sajnálatos módon kizárólag a törvényhozókon múlik, és egy csoportba sorolják a mosószerekkel. Az üzletekben lévő legtöbb kutyasampon dobozán fel sincs tűntetve az összetevőlista, pedig szinte mindegyikben ott lapul például az a bizonyos Sodium Laureth Sulfate (SLS), amire a saját kozmetikumaink választásakor már szúrós szemmel nézünk. Ez egy nagyon erős tisztítószer, amely a legtöbb bőrallergiáért felelős. A szintetikus színezőanyagok, tartósítószerek felerősíthetik a rákos sejteket, míg a kémiai illatanyagok (parfum, fragrance) allergiás reakciókat válthatnak ki, ráadásul négylábú barátunk szaglása 100-szor érzékenyebb a miénknél és hidd el, mackócskád nem szereti, ha vanília vagy eper illata van. Egy kutyának legyen kutya illata! A paraffin egy gyűjtőfogalom, mely a különböző olajszármazékokat foglalja magába (pl. paraben). Ezek olajos réteget képeznek a kutya bőrén és megakadályozzák a bőr légzését, mely további megbetegedést okozhat. Mivel kutyatulajdonosként szeretjük az állatokat és nem tűrjük el, ha kozmetikumaink előállítása során állatkísérleteket végeznek, így ezt érdemes figyelembe vennünk kutyasampon választásakor is.

A minőséget ne csak a kutyatápban ismerd, ápold és védd kutyád egészségét minősített natúrkozmetikummal is.

Hund & Herrchen – Az első minősített natúrkozmetikum kutyák számára.

Fotó: A Hund & Herrchen termékek feltalálója: Chester és gazdája, Reinhard Krinke

Minden bizonnyal kutyatulajdonosok milliói vártak már arra, hogy az emberi natúrkozmetikumok mellett, kedvenceinket is vegyszerek és mérgek nélkül ápolhassuk. A német Hund & Herrchen gyártónak, hosszú éveken át tartó kutatása és fejlesztése után, sikerült egy olyan természetes termékcsaládot kifejlesztenie, amely a sokféle bundatípus és a hozzájuk tartozó bőrtípusok ápolására egyaránt megfelelő, ráadásul vegyszerek nélkül! Emellett minden termék igazodik a kutya bőrének, mancsának és szőrének PH- értékéhez!

A Hund & Herrchen termékek a német BDIH natúrkozmetikai minősítő szervezet által lettek bevizsgálva és helytálltak a szigorú Natrue minősítés kritériumainak is. Egy ilyen minősítés megszerzéséhez szigorú, transzparens szabályozásoknak és értékelési kritériumoknak kell megfelelni és ki kell zárni minden szintetikus anyagot. Ez azt jelenti, hogy a növényi hatóanyagok és ápoló olajok 100%-ban ökológiai (bio) gazdálkodásból származnak és az összetevők begyűjtése, előállítása, felhasználása közben nem végeztek állatkísérleteket.

A Hund & Herrchen palettája 7 féle samponból, egy szappanból, egy mancsápolóból és egy törlőkendőből áll. A termékek nem tartalmaznak parfümöt, szintetikus illatanyagot, színező anyagot, sodium laureth sulfatot (PEG), paraffint, kőolajszármazékot (paraben), szilikont, glutént, pálmaolajat. Mindegyik kozmetikum 100%-osan vegán!

Keresd a Hund & Herrchen minősített natúrkozmetikumokat országszerte a DM üzleteiben és szakáruházakban!

Hazai forgalmazó: Best 4 You Kft. www.kutyanaturkozmetikum.huwww.facebook.com/pages/Hund-Herrchen

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...