Kutya-fizioterápia

Fizioterapeuta tanácsadóink, Bencze-Kovács Ágnes és Bondor Ivett, szakterületük bemutatásával, annak fontosságával a kisállatgyógyászatban kezdik cikksorozatukat. Mindketten a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság szakmai képzésén tanultak, jelenleg is folyamatosan képzik magukat, aktívan kezelik négylábú kedvenceinket.

Mi is a fizioterápia? A fizioterápia a természet energiáival történő gyógykezelést jelenti, az egyik legősibb gyógymód.

Hazánkban is honosításra került a humán gyógyászatból már jól ismert technikák és eszközök állatgyógyászati megfelelője.

Házi kedvenceinkre legtöbben családtagként tekintünk, az Ő egészségük is fontos számunkra, ezért mindent megteszünk, hogy hosszú, kiegyensúlyozott és egészséges életet éljenek. Ebben segít a fizoterápia.

Állatorvosi kezelés kiegészítéseként, vele együttműködve a gyorsabb és tökéletesebb gyógyulás folyamatát segíti.
 Egy ortopédiai, traumatológiai, vagy neurológiai műtét után a gyógykezelés nem kell, hogy a varratszedéssel véget érjen, hiszen a humán gyógyászatban is itt kezdődik el a fizioterápia, a fokozatos gyógytorna.
 Célunk az aktív, fájdalommentes mozgás elősegítése.


A fizioterápia során több gyógymód is alkalmazható. Ilyen a termoterápia, masszázs, a passzív kimozgatás és aktív torna, különböző eszközök segítségével, ultrahang-, mágnes-, elektroterápia, hidroterápia. Minden eset más, így a terápiák is egyénre szabottak. 
A gyógytorna nagyban meggyorsítja a rehabilitációt illetve az idősödő kutyák esetében segít megőrizni a megfelelő kondíciót. 
Bizonyos esetekben, mint például az arthrosis (ízületgyulladás), ahol az állatorvos csak fájdalomcsillapító gyógyszer adagolását írja elő, a fizioterápia eszközeivel hatékonyan csillapítható a fájdalom, és növelhető az aktív mozgás.
 A továbbiakban szeretnék egy-egy terület alapos ismertetésével betekintést engedni olvasóinknak szakterületükbe.

 

Bencze Kovács Ágnes kutya-fizioterpaeuta www.kisallatgyogytorna.hu

Bondor Ivett kutya-fizioterapeuta www.physiopet.hu

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Népszigeti kutyaiskola

Népszigeti kutyaiskola

Dunasziget - Szigetköz

Dunasziget - Szigetköz

Hunguest Hotel Helikon

Hunguest Hotel Helikon

Anytime Café

Anytime Café

Rólunk

Tapasztalatból tudjuk, hogy nem olyan egyszerű kutyával bizonyos helyekre bejutni, nyaralást, vacsorát tervezni, szórakozni elmenni.

Megmutatjuk, hogy hol ehetsz, ihatsz, szórakozhatsz, pihenhetsz, strandolhatsz kutyáddal, legyen akár kis- vagy nagytermetű a Kedvenced! Kutyabarát, állatbarát szállások, éttermek, kávézók, cukrászdák. Nemcsak a pihenéshez, szórakozáshoz adunk tippeket, hanem hasznos információkat szolgáltatunk kutyád ápolásával, gyógyításával, táplálásával kapcsolatosan is. 
 

 

Médiapartnerek