Magyar Spitz Egyesület - Spitz fajtamentés

XXII. kerület - Budapest  |  Fajtamentő egyesületek

Elérhetőség

Cím: 1221 Budapest, Baross u. 11. (kizárólag levelezési cím)

Telefon: +36 30-610-8414, +36 30-201-4160, +36 20-560-6165

E-mail: [email protected][email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/kutyamenedek/?fref=nf

 

http://www.spitz.hu/  
 

A Magyar Spitz Klub létrehozta fajtamentő szolgálatát, melynek célja a gazdátlan és elveszett spitzek segítése és gazdához juttatása. Spitz fajtamentésünket a Kutyamenedék, ahol boldogabbak az ebek önkéntes csapatával közösen működtetjük.

A spitz kölykök hihetetlenül elbűvölőek és kedvesek. Sajnos azonban sokan vesznek magukhoz meggondolatlanul kiskutyát, mely ha már teher lesz számukra, megszabadulnak tőle. A kutyának jó esetben keresnek egy új gazdát, vagy pedig leadják egy sintértelepen, vagy menhelyen, de sokszor egyszerűen kiteszik az utcára. De az is elég, ha a „kedves gazdák” megunják a kutyát, nem foglalkoznak vele eleget, aki unalmában kirándulásokra indul a nagyvilágba.
Sajnos a spitzeket is rengetegen szaporítják. Ez kiemelt problémát jelent, hiszen a szaporítóktól, nem megfelelő tartási körülmények közül vásárolt kölyköknél később gyakran lépnek fel egészségügyi problémák és a gazdák a hosszú és költséges állatorvosi kezelés helyett (tisztelet a kivételnek!) inkább utcára teszik a kutyát.

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Kőbányai Happy Dog kutyaiskola

Kőbányai Happy Dog kutyaiskola

Pozsonyi Kisvendéglő

Pozsonyi Kisvendéglő

Vegán Édes Élet Cukrászda

Vegán Édes Élet Cukrászda

Lehel utcai (Csángó utca) kutyafuttató

Lehel utcai (Csángó utca) kutyafuttató