Mopsz Fajtamentés – Hungarian Mops Rescue/HPR

XXI. kerület - Budapest  |  Fajtamentő egyesületek

Elérhetőség

Cím: 1121 Budapest, Színesfém u. 9.
Telefon: +3670 9782709 
E-mail: [email protected]
Facebook

http://www.mopszmentes.hu  
 

A Mopsz Fajtamentés 2011-ben, a Zöld Zebra Egyesületnek köszönhetően kezdhette meg működését, később pedig az Országos Állatvédőrség Alapítvány szárnyai alatt folytatta a tevékenységét. A mopszok mentésével foglalkozó maroknyi csoport egyik fontos célja az volt, hogy a Mopsz Fajtamentés a saját lábára álljon. 

Ennek első lépcsőfoka egy önálló alapítvány létrehozása volt, mely 2015. február 20-án Mopszokért Alapítvány néven került bejegyzésre. A következő célkitűzés a közhasznúság, ami a támogatóik számára lehetővé tenné az adó 1%-ok felajánlásának lehetőségét.

Mopsz Fajtamentés, illetve az Alapítvány elsődleges célja mopsz fajtájú kutyák mentése (esetenként az Országos Állatvédőrséggel együttműködve), közterületről való befogása, átvétele, elhelyezése, számukra megfelelő ellátás biztosítása. A szaporítóknak és az emberi hanyagságnak áldozatul esett mopszokat megfelelő hozzáértéssel, orvosi háttérrel ellátják, ideiglenes befogadóik segítségével szocializálják, majd megtalálják a kutyáknak leginkább megfelelő örökbefogadó családokat.

Mentvényeik rendszerint idősebb, szaporítóktól mentett, magukra hagyott, utcára kitett, rossz körülmények között tartott, vagy testileg-lelkileg bántalmazott mopszok, akiknek gyógykezelésre, rehabilitációra, szocializációra van szükségük, mielőtt gazdikeresővé válhatnának. Ennek érdekében ideiglenes befogadóknál, családban, -lehetőségeikhez mérten sajátjainkban- helyezik el őket. Az Alapítvány segítőinek saját kutyái is közülük kerültek ki, ők a későbbiek során részt vesznek az újabb mentvények szocializálásában és rehabilitásában.

A Mopsz Fajtamentés számára a legfontosabb, hogy mentvényeiknek olyan gazdikat találjanak, akik hátralévő életükben szeretettel, gondoskodással bizonyítják, hogy az esetlegesen korábban átélt borzalmakban már soha többé nem lesz részük, és vannak jó emberek is, akikben érdemes bízni. A gazdi jelöltekkel való találkozókat jelentkezési sorrendben beszélik meg, mivel mentvényeiknek az álomotthont szeretnék megtalálni. Munkájuk karitatív, család, munka, iskola mellett végzik.

A Mopsz Fajtamentéshez, illetve az Alapítványhoz szervesen kapcsolódik a Mopsz Fajtamentés Támogatói Klub zárt facebook-csoport, amely azzal a céllal alakult, hogy rendszeres anyagi hozzájárulással és tettekkel támogassa a Mopsz Fajtamentés mentvényeit.

Mindezek mellett a Mopsz Fajtamentés célja a tudatos és felelős kutyatartással kapcsolatos nézetek népszerűsítése. Tevékenységüket a kutyás rendezvényeken is népszerűsítik, weboldalukon és facebook oldalukon keresztül az érdeklődők válaszokat kaphatnak a tartással kapcsolatos kérdéseikre.

A Mopsz Fajtamentés hagyományossá vált rendezvénye az évente egy-két alkalommal Délegyházán, a kutyabarát Tavirózsa Kempingben megrendezendő „Mopsz Fajtamentés Összeföffenés”, amelyen az örökbefogadók, a leendő örökbefogadók, a segítők és mopsz-rajongók találkozhatnak.

A találkozón a kutyáknak lehetősége van az önfeledt hancúrozásra, játékra és fürdésre J. Ugyancsak hagyománnyá vált a népligeti Strázsa Kutyaiskola és Panzióban megrendezésre kerülő Tavaszi Örökbefogadó és Kutyás Családi Nap (az Összefogás A Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány szervezésében), ezen ugyancsak az örökbefogadók, illetve az örökbefogadást tervezők találkozhatnak és eshetnek szerelembe a Mopsz Fajtamentés mentvényeivel.

A Mopsz Fajtamentés hosszabb távú célja a kutyák elhelyezése és ellátása céljából egy Menhely és egy Kutyák Öregek Otthona és Hospice Ház létrehozása, továbbá a magyarországi és európai kutyatámogató és -védő klubok közötti kapcsolatfelvétel elősegítése és bonyolítása.

A Mopszokért Alapítvány semmilyen formában sem támogat politikai pártot vagy ilyen tevékenységet folytató magánszemélyt e tevékenységével összefüggésben.

A Mopsz Fajtamentés mentvényei KIZÁRÓLAG ivartalanítva, oltva, chippelve, és tisztán kerülnek gazdihoz, ivaros kutyát nem adnak örökbe, a SZAPORÍTÁST NEM TÁMOGATJÁK!!!

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Fonyódi kutyás strand

Fonyódi kutyás strand

Dominó Panzió

Dominó Panzió

Artusi Pizza and Pasta

Artusi Pizza and Pasta

BIGinning

BIGinning