Magyar Argentin Dog Fajtamentő Egyesület

III. kerület - Budapest  |  Fajtamentő egyesületek

Elérhetőség

Cím: Budapest, III. kerület
Telefon: 0670-411-3392,0670-411-3380
E-mail: [email protected]
Facebook

http://www.dogorescue.hu  
 

Életmentés - megelőzés - példamutatás - tisztelet és tűzoltás:Magyar Argentin Dog Fajtamentő Egyesület. Három fanatikus lány több mint egy évvel ezelőtt a semmiből épített fel mindent: fajtamentést szívből, majd egy szervezetet muszájból.

Egy év alatt tíz alapító tag, számos önkéntes segítő, több mint húsz örökbeadott kutya, számos siker- és megrázó történet. A munka folyik, a csapat bővül, a szív pedig egyre nagyobb. Ezt a csapatot ma Dogo Rescue Team Argentin Dog Fajtamentő Egyesület néven ismerhetjük.

A csapat két nagy feladat teljesítésének szenteli munkáját. Az egyik fő feladat a kidobott, gazdátlan vagy rossz kezekben lévő argentin dogok mentése. A szervezet tagjai lényegében oltják a tüzet: helyrehozzák azokat a hibákat, amiket egyszer már valaki elkövetett (orvosi kezeléssel, viselkedészavarok leküzdésével, a kutya hétköznapi élethez szoktatásával, tanításával, szocializációval); összeszedik azt a dogót, akit valaki egyszer már kidobott, és olyan felelősségteljes kézbe adják (körültekintő örökbeadással és utánkövetéssel), aki végre méltóképpen képes megbecsülni egy kutya értékét. Az egyesület másik fő feladatának a prevenciót tekinti.

A tapasztalt csapat szóbeli és írásbeli tájékoztatókkal illetve gyakorlati oktatással harcol azért, hogy az argentin dog tenyésztés és tartás a profizmus és a lelkiismeretesség jegyében folyjon. Célja, hogy ma Magyarországon csak az tartson argentin dogot, aki amellett, hogy megfelelő tudással és fajtaismerettel rendelkezik, érezze a tiszteletet és alázatot saját kutyája iránt. Így lesz képes a fajta jelenleg még igen ellentmondásos társadalmi megítélése javulni, és ezáltal lesz egyre kevesebb mentésre szoruló kutya. Amíg a nagy munka hatásos, eredménye pedig látványos is lesz, addig marad a mentés, látványnak pedig éppen elég a beteg, csonttá soványodott, kidobott argentin dogok tekintete. Itt a honlapon minden információt megtalálsz a segítségnyújtásról, a csapat munkájáról, céljairól; fotókat és történeteket az örökbefogadható és segítségre szoruló kutyákról.

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Babka Budapest

Babka Budapest

Kuglóf Bisztró

Kuglóf Bisztró

Alba Dog Center

Alba Dog Center

Galagonya cipőbolt

Galagonya cipőbolt