Pest-Buda Vendéglő

I. kerület - Budapest  |  Éttermek

Kis- és nagytermetű kutya is vihető Kutya csak a hely külön engedélyével vihető

Elérhetőség

Cím: 1014 Budapest, Fortuna utca 3.
Telefon: +36 1 225 0377
E-mail: [email protected]

www.pestbudabistro.hu  
 

A nagymama magyar konyhája, a legjobb alapanyagokból, szívvel lélekkel. Kizárólag karakteres magyar borokat tartunk és előszeretettel tartjuk azokat a különleges „pultalóli” tételeket, melyeket a borászok a borok valódi imádóinak tartogatnak…

A Pest-Buda az ország egyik legrégebbi étterme. Az épület eredetileg fogadónak épült és az 1800-as évekig az is volt. Tetőszerkezete eredeti barokk, földszintjén már évszázadok óta borozó – étterem üzemelt.

2010-ben lehetőséget kaptunk az újra gondolásra mind a konyha, úgy a dizájn tekintetében és 2011 tavaszára sikerült a Pest-Budát újjávarázsolnunk:

  • ezért dolgozunk a Pest Buda esetében is Litauszki Zsolttal, a Pierrot és a 21 kreatív séfjével, akivel hosszú folyamat során kidolgoztuk a kézműves kenyérlángos sütésének módját, a tokaji aszús házi kolbászunkat és kiválasztottunk számos egyszerű klasszikust a főzelékektől a brassóiig, melyeket szeretnénk elkészíteni…de úgy rendesen
  • alkotópartnerre leltünk Somlai Tibor belsőépítészben, aki átérezte elképzelésünket a „laza, könnyed klasszikus kisvendéglő, de frissen” tekintetében
  • arculati designban immár másodszor működtünk együtt Ipacs Géza grafikus-designerrel – akit sokan a St. Andrea borok címkéi alapján ismerhetnek – akivel egyre jár az agyunk. Géza az eredeti logo alapján ikonikus arculatot tervezett, mely egyszerre klasszikus és friss – ő alkotta a bárpulton is olvasható szlogent: „A Pest-Buda friss, mint egy jól fésült harmatos mező”

Jó szórakozást kívánunk sok szeretettel!

  

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Tiszavirág Étterem

Tiszavirág Étterem

Larus Étterem

Larus Étterem

Holló és Bárány Vendégház

Holló és Bárány Vendégház

Noszvaj 981 vendégház

Noszvaj 981 vendégház