Perkovátz-Ház

Győr-Moson-Sopron megye - Sopron  |  Éttermek

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 9400 Sopron, Széchenyi tér 12.
Telefon: +36 99 316 839
E-mail: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Perkov%C3%A1tz-H%C3%A1z/212787418825383

http://perkovatz.hu  

Nyitvatartás

Hét - Csüt: 11:00 - 0:00
Pén - Szo: 11:00 - 1:00
Vas: 11:00 - 0:00
 

A ház alapítója Perkovátz Félix 1886. november 20-án született a Sopron-vármegyei Alsólászlón (ma Unterloisdorf). Az akkori szokásoknak megfelelően a névválasztást az aktuális dátumhoz kötötték, november 20-a Szent Félix emléknapja a katolikus naptárban. A család eredetileg horvát származású, 100 évvel korábban még "Perkováč" volt, amit a német környezet változtatott Perkovátz-ra.

A gazdálkodó, paraszt dédpapa korán meghalt, az özvegy dédmama nevelte öt fiát és két lányát. A családi hagyomány szerint az eleven gyerekek sok gondot okoztak a faluban, többek között Félix nagypapa József nevű bátyjával együtt felrobbantották a falu szélén álló kanász házikóját.

A Perkovátz-Ház története.

 

"Négy gyerekkel, kutyával, SZÉP-kártyával kerestünk étkezési lehetőséget Sopronban, ahol ezt a helyet ajánlotta egy másik étterem pincére(!). Először be sem mertünk menni, annyira szép és előkelő benyomást keltett, de a megkérdezett pincérlány nagyon kedvesen beljebb tessékelt minket. Erősen aggódtam, hogy a szőnyeges helyiségben mit szólnak a Penyu hosszú szőréhez, de minden gond nélkül leülhettünk, nyugodtan elfogyasztottuk a finom ebédünket. Nagyon kellemes emlékekkel jöttünk el." (Szilágyiné Marcsi ajánlása)

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

NEO Magyar Segítőkutya Egyesület

NEO Magyar Segítőkutya Egyesület

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége

Hard Pop Café

Hard Pop Café

Zápor József Kávézója

Zápor József Kávézója