Márton Cukrászda

Somogy megye - Balatonlelle  |  Cukrászdák

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 8638 Balatonlelle, Rákóczi utca 239.
Telefon: +3685 554 950
Facebook

 

Nyitvatartás

H - V: 10:00 - 20:00

 

A süteményekben dúskáló pult mögötti asztalnál üldögélve ez az érzés tovább erősödött, bár Márton úr nem győzte hangsúlyozni, hogy bennük az a különleges, hogy nem különlegesek.

Csak természetes anyagokat használnak, a tejszín házilag készül, a (bio)gyümölcs a saját kertjükben terem, a „régi iskolás” édességek két legfontosabb komponense pedig a vaj és a tojás. A margarin, a porok és a szigetelőanyagként is hasznosítható fagylaltokat eredményező kemikáliák akkora tabunak számítanak, hogy ezeket csak „a tudodmik” gyűjtőnéven emlegetik. Márton úr inspirációt is a múltból – régi szakácskönyvekből – merít, és ez a hagyományőrző attitűd a kínálaton is tükröződik.

A pultot nagymamáink aprósüteményei (linzer, pogácsák, sajtos masni), rétesek,tradicionális tortaszeletek (Esterházy-variációk, epres kardinális, lúdláb, orosz krém), valamint korábbi országtorták (somlói revolúció, milotai mézes diótorta) népesítik be (mind 300 és 500 Ft között árért); és egy efféle felsorolásból semmilyen körülmények között sem hiányozhat a hely szellemét egyetlen tortaszeletben megéneklő specialitás, a Lellei álom.

A fagylaltok nagyobb kísérletezőkedvről és költői vénáról árulkodnak: a megszokott ízek mellett van itt Főnök kedvence, kétféle Kinder-variáció, Mókuscsók, homoktövis és persze a hűsben is felbukkan a genius loci.

Ahogy indulás előtt cukorkábulatban bűvölöm a tortákat, egy hölgy éppen 4-5 darabot csomagoltat el nagyjából mindegyik sütiből – vélhetően nem csupán számmisztikai megfontolásokból. Lassan a strandról is visszatalálnak az emberek. A zsibongásba egyre több gyerekhang vegyül, a sor szinte kígyózóvá duzzad. Elmosolyodom, mert rádöbbenek, hogy itt van előttem a bizonyíték arra, hogy Márton úr nem mondott igazat: azért mégiscsak különlegesek.

Szöveg: WeLoveBalaton

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Hari Kebab

Hari Kebab

Édesmindegy desszertbár

Édesmindegy desszertbár

Laktanya utca kutyafuttató

Laktanya utca kutyafuttató

PR Agent Kommunikációs Tanácsadó Kft.

PR Agent Kommunikációs Tanácsadó Kft.