Kutyák a Rák Ellen az Életért Alapítvány

Pest megye - Gyömrő  |  Alapítványok, szervezetek

Elérhetőség

Cím: 2230 Gyömrő, Pázmány u. 24/A
Telefon: +36 20 502-9721
Riasztási szám: +36 20 246 5313 (WOLF ILDIKÓ)
E-mail: [email protected]

http://www.kutyakarakellen.hu  
 

A Kutyák a Rák Ellen az Életért Alapítványt 2007-ben azzal az elsődleges céllal hoztuk létre, hogy segítsünk a rák korai felismerésében egy olyan alternatív diagnosztikai módszerrel, amely olcsó és a tömegek számára hozzáférhető.

A rák – ezen belül – kiemelten a tüdőrák népbetegség Magyarországon. Hajlamosak vagyunk az ilyen szomorú tényeket kizárni a mindennapi életünkből. Tesszük ezt mindaddig, amíg közvetlenül érintettek nem leszünk egy-egy családtagunk, közeli barátunk vagy akár saját magunk folytán. Sajnos hazánk lakosságának csak negyede olyan szerencsés, hogy sem közvetlen, sem közvetett kapcsolatba nem kellett kerülnie ilyesmivel. Ennek a betegségnek nincsenek egyértelmű tünetei, nem okoz panaszokat és még nincs rá igazán megfelelő diagnosztikai módszer!

Alapítványunknál jelenleg három terülten folyik a kutyák képzése:

DAGANAT JELZŐ KUTYÁK, akik a tüdőrákot már korai stádiumban képesek jelezni a kilélegzett és megkötött lélegzetmintákban. Mivel a  tüdőrák kezdetben nem okoz panaszokat, nincsenek tünetei, felismerése gyakran véletlenszerű. Jelenleg nincs a tömeges szűrésre megfelelő eljárás.

SZEMÉLYKERESŐ-MENTŐKUTYÁK: Keresőkutyás szolgálatunk a kutyáinkat természeti és ipari katasztrófákat követően a romok alá szorult élő-, és holt-, valamint elkóborolt, eltévedt személyek felkutatására képzi.

HYPOGLIKÉMIÁS- ROHAMJELZŐ KUTYÁK képesek érzékelni, ha a vércukorszint a kritikus 3,3 mml/l érték alá esik, és ezt időben jelzi a gazdának. Így jut idő a szükséges intézkedések megtételére, és elkerülhető az esetleges hypoglikémiás eszméletvesztés.

Átalakulásunk miatt pillanatnyilag csak a keresőkutyás szolgálat aktív: riasztási számunk: +36 20 246 5313 (Wolf Ildikó)

Kutyáink ITT tekinthetők meg.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Kino Kávézó

Kino Kávézó

Nap utcai kutyafuttaó

Nap utcai kutyafuttaó

Petneházy Club Hotel

Petneházy Club Hotel

Szent Mihály-domb és Szent Mihály kápolna

Szent Mihály-domb és Szent Mihály kápolna