Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesület

Hajdú-Bihar megye - Debrecen  |  Alapítványok, szervezetek

Elérhetőség

Cím: 4030 Debrecen, Mikepércsi út 65. fsz. 4.
Dr. Topál József, elnök
Telefon: +36 30 522 4874
E-mail: [email protected]

http://matesze.hu  
 

A Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség (MATESZE) 2006-ban azzal a céllal alakult, hogy érdekvédelmi és szakmai „ernyőszervezetként” összefogja azokat a civil kezdeményezéseket, melyek segítő kutyák képzésével és rászorultakhoz való eljuttatásával foglalkoznak.

Elsődleges célunk, hogy a szakmai standardok kidolgozásával és érvényesítésével olyan egységes szakmai hátteret alakítsunk ki, amely biztosítéka lehet annak, hogy a társadalom elfogadja a kutyát, mint „rehabilitációs eszközt”, hogy azok valóban jó hatásfokkal és széles körű elfogadásra találva fejthessék ki a fogyatékos-rehabilitáció területén munkájukat.

A közreműködő szervezet fő feladatai:

  • Honlapján közzéteszi a segítő kutyát kiképző szervezetek listáját, valamint a rendelet előírásainak megfelelő vizsga követelményeket;
  • Szakmai tanácsadással segíti a segítőkutyát kiképző szervezetek munkáját;
  • Biztosítja a rendelet 5.§ (1) bekezdése szerinti vizsga jogszabályban és szakmai szabályokban foglaltak szerinti lefolytatását és kiállítja az eredményes vizsga letételéről szóló tanúsítványt.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

KIOSK Budapest

KIOSK Budapest

Bonjour Cafe

Bonjour Cafe

Alsóörs Marina Hotel

Alsóörs Marina Hotel

Sportliget kutyafuttató

Sportliget kutyafuttató